MAE: În cei 68 de ani de apartenenţă la ONU, România s-a afirmat ca susţinător şi apărător al diplomaţiei multilaterale

Sursa foto: MAE

Ministerul Afacerilor Externe salută împlinirea, pe data de 14 decembrie, a 68 de ani de la admiterea României în Organizaţia Naţiunilor Unite.

„În cei 68 de ani de apartenenţă la ONU, România s-a afirmat ca susţinător şi apărător al diplomaţiei multilaterale, inclusiv prin implicarea activă în cele trei domenii fundamentale de activitate ale organizaţiei: pacea şi securitatea internaţională, dezvoltarea şi drepturile omului. În calitate de ţară donatoare de asistenţă pentru dezvoltare, începând cu anul 2007, România şi-a consolidat suplimentar profilul onusian, prin parteneriatele dezvoltate cu un număr important de agenţii şi instituţii relevante”, afirmă MAE, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Ministerul de Externe subliniază că România va continua să susţină atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă şi implementarea Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

„Totodată, va urmări consolidarea sprijinului dedicat partenerilor cei mai vulnerabili, pentru a răspunde provocărilor actuale, precum şi pentru a dezvolta economii durabile şi societăţi reziliente, echitabile şi incluzive. România susţine abordarea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, cuprinsă în documentul programatic Agenda Noastră Comună (Our Common Agenda), Pactul Viitorului, unul dintre reperele majore ale Agendei, prevăzut a fi adoptat în 2024. Documentul reprezintă o nouă oportunitate de consolidare a multilateralismului şi a guvernanţei globale”, se mai arată în comunicatul citat.

Adunarea Generală a ONU a decis, la 14 decembrie 1955, prin rezoluţia A/RES/995 (X), admiterea României în organizaţie, alături de alte 15 state.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL