MAE: România a susţinut constant, consecvent şi proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România a susţinut constant, consecvent şi proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră, ca parte a unui efort coordonat euro-atlantic şi al partenerilor care au aceeaşi abordare, pentru asigurarea securităţii, rezilienţei şi prosperităţii regiunii, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Respectivul comunicat este transmis în contextul adoptării de către Senatul SUA a textului referitor la Strategia de securitate la Marea Neagră (Black Sea Security Act).

„MAE salută adoptarea de către Senatul Statelor Unite ale Americii, la 27 iulie, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA) care include şi proiectul de lege Black Sea Security Act, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen şi Mitt Romney”, arată ministerul român, conform Agerpres.

Votul Senatului SUA reprezintă „un nou semnal privind sprijinul puternic, bipartizan, de care securitatea Mării Negre, ca regiune de importanţă strategică pentru comunitatea euro-atlantică, se bucură la nivelul Congresului”, mai precizează MAE, iar acest semnal „se alătură deciziilor importante, de conturare a unui cadru strategic de abordare a regiunii Mării Negre de către Administraţia SUA, inclusiv în urma dialogului şi consultării apropiate cu România”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: