UPDATE, ORA 15.34
Cine este tânărul român mort în atacul din Congo? Petru avea 23 de ani și era acolo să muncească. Cum și-a găsit sfârșitul și ce făcea în Congo?
Tânărul mort în Congo avea 23 de ani
Un român a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi în Congo, într-un atac cu mortiere. Aceştia sunt mercenari care sprijină guvernul congolez în lupta cu rebelii.
Nu este primul incident de acest fel în Republica Africană. Acum 4 luni, alţi doi români au murit şi 4 au fost răniţi grav în luptele de acolo. Sunt zeci de români, foşti militari, care sunt plecaţi în Congo cu contracte private.
Petru era din Iaşi a plecat şi el în Congo pentru a face bani. Lucra acolo de aproximativ jumătate de an. Nu a bănuit că nu se va mai întoarce niciodată. A murit la doar 23 de ani. Lucra alături de alţi români pentru o firmă care asigura paza unei companii.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că „în contextul degradării situației de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariției informațiilor cu privire la decesul unei persoane și rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda”.
Citește mai mult AICI
ŞTIREA INIŢIALĂ
Un cetăţean român a murit şi alţi doi au fost răniţi în Congo, fiind rănită încă o persoană, cetăţean al unui alt stat, anunţă Ministerul de Externe. Incidentul are loc în contextul degradării situaţiei de securitate din această ţară. MAE aminteşte că pentru Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – ”Evitaţi orice călătorie!”.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, duminică, faptul că, în contextul degradării situaţiei de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), s-a autosesizat, prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, ca urmare a apariţiei informaţiilor cu privire la decesul unei persoane şi rănirea altor trei, la 15 iunie, în apropierea oraşului Goma, situat la frontiera cu Rwanda.
Astfel, reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile din Congo pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.
”Din informaţiile comunicate reprezentanţilor misiunii diplomatice, a rezultat că persoana decedată şi două persoane rănite au cetăţenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetăţenia altui stat. Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Luanda menţine situaţia în atenţie prioritară şi continuă dialogul cu autorităţile congoleze competente”, a precizat MAE.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News