Magistrala 4 de metrou: Ofertele la licitație pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul așteptate până pe 27 iunie

Sursă foto: Facebook/ Metrorex

Anunțul de licitație pentru construirea tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou a fost publicat pe 26 aprilie în SEAP, iar ofertele constructorilor interesați sunt așteptate până pe 27 iunie. Valoarea estimată a contractului depășește 9,6 miliarde de lei, fiind peste cea a primei magistrale de metrou din Cluj – Napoca. Noul tronson de metrou din Capitală ar urma să fie gata în cinci ani, potrivit termenelor din licitația organizată de Primăria Sectorului 4 (PS4).

Cu o valoare estimată cuprinsă între 9,64 miliarde de lei și 11,39 miliarde de lei, această procedură pentru Magistrala 4 de metrou reprezintă cea mai mare licitație de infrastructură de transport din România lansată până în prezent, exceptând concesiunile pentru spații de servicii pe autostrăzi.

Spre comparație, contractul pentru Magistrala I din Cluj, semnat în urmă cu un an, are o valoare de 9,059 miliarde de lei.

Traseul selectat pentru noul tronson de metrou din Magistrala 4 are o lungime construită (în exploatare cu călători) aprox de 10,84 km, fără cei 78 m aferenți stației Gara de Nord 2-existentă , plus o lungime construită (în exploatare fără călători – legătura cu Depoul Progresul) aproximativă de 1,1 km.

Licitația a fost împărțită în două loturi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: