MAI: Ambasadorul Germaniei la Bucureşti a exprimat susţinerea ţării sale pentru aderarea României la Schengen

Sursă foto: Twitter/Peer Gebauer

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Peer Gebauer, a exprimat susţinerea fermă a Germaniei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la sediul MAI.

„Discuţiile au vizat temele actuale de interes reciproc aflate pe agenda europeană, cu accent pe importanţa pe care MAI o acordă obiectivelor sale principale, exprimându-şi convingerea că realizarea acestora serveşte nu doar intereselor României şi cetăţenilor români, ci şi securităţii europene şi cetăţenilor europeni în general”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, AGERPRES.

Partea germană a subliniat faptul că, pe linia obiectivelor specifice afacerilor interne, România este deja un contributor valoros la consolidarea siguranţei spaţiului european.

„În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen a exprimat susţinerea fermă a Germaniei pentru atingerea acestui obiectiv, pentru care ţara noastră a depus toate eforturile”, arată sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL