SONDAJ Mai mult de un sfert dintre români sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 24 februarie, de Dragobete.

Mai mult de un sfert dintre români sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 24 februarie, de Dragobete, iar peste 17% optează pentru 14 februarie, Sfântul Valentin, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. 41,3% nu sărbătoresc aceste zile.

Întrebaţi dacă de obicei sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, sau pe 24 februarie, de Dragobete, 17.6% dintre cei chestionaţi răspund că sărbătoresc pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, 26.3%  indică 24 februarie, de Dragobete, iar 14.5% oricare dintre ele (în funcţie de disponibilitate/ program).

41.3% declară că nu sărbătoresc aceste zile, iar 0.3% nu ştiu sau răspund.

Votanţii ADU, tinerii sub 30 de ani şi cei inactivi potenţial activi, angajaţii în mediul privat obişnuiesc să sărbătorească pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, într-o proporţie mai mare decât restul populaţiei. Obişnuiesc să sărbătorească pe 24 februarie, de Dragobete, în special: persoanele cu vârsta de peste 45 de ani, cei inactivi pasivi, angajaţii la stat. Votanţii PSD, femeile, persoanele cu vârsta peste 60 de ani, cei inactivi pasivi şi cei care nu utilizează reţelele sociale declară că nu sărbătoresc aceste zile într-o proporţie mai mare decât celelalte categorii de populaţie.

Citrate mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL