Mai mulţi preoţi din Republica Moldova doresc aderarea Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română

Sursa: Facebook

În Republica Moldova, mai mulţi preoţi şi enoriaşi îi cer Mitropolitului Vladimir să iniţieze procesul de aderare la Patriarhia Română a Mitropoliei Moldovei, care, în prezent, este subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse.

În Republica Moldova, mai mulţi preoţi şi enoriaşi îi cer Mitropolitului Vladimir să iniţieze procesul de aderare la Patriarhia Română a Mitropoliei Moldovei, care, în prezent, este subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse. Solicitarea vine în contextul în care mai mulţi preoţi de la Mitropolia Moldovei au trecut deja la cea a Basarabiei, care ţine de Patriarhia Română.

”Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Chișinău, una dintre cele mai mari parohii din capitala Republicii Moldova, se arată că trecerea la Patriarhia Română este necesară, „pornind de la realitățile extraordinare în care se află Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și în contextul războiului injust și perfid pe care Rusia îl duce în Ucraina”.

În aceeași postare se precizează că scrisoarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir adresată Patriarhului Kirill pe 5 septembrie 2023, în care se afirmă că poporul nostru de origine latină nu are nimic în comun cu „Ruskii Mir”, adică lumea rusă, ne dă curaj să credem că acum ca niciodată este momentul potrivit să reparăm greșelile istorice și să ne repunem în demnitatea furată de ocupația rusească.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: