Maia Sandu a prezentat proiectul Strategiei Securităţii Naţionale a Republicii Moldova: ”Trebuie să fim pregătiţi!”

Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Preşedinta Maia Sandu a prezentat miercuri în şedinţa Consiliului Suprem de Securitate de la Chişinău proiectul Strategiei Securităţii Naţionale a Republicii Moldova, axat pe trei obiective, menite să consolideze securitatea în „cel mai periculos moment de la obţinerea independenţei” republicii, relatează Deschide.md şi Newsmaker.

 

În prezent, lumea întreagă este zguduită de atacuri ce distrug pacea şi ordinea în lume, iar Republica Moldova nu trebuie să consideră că aceste lucruri nu o vizează, a declarat Maia Sandu, ulterior, într-o conferinţă de presă.

Republica Moldova trebuie să se decidă de ce parte a lumii vrea să fie. Statul beneficiază de ajutorul României, Franţei, Germaniei şi SUA, însă securitatea cetăţenilor este în „mâinile noastre” şi „trebuie să fim pregătiţi”, a afirmat ea, indicând că proiectul Strategiei Securităţii Naţionale a Republicii Moldova urmează să fie supus consultărilor publice.

Proiectul Strategiei Securităţii Naţionale defineşte pericolele la adresa securităţii ţării şi direcţiile de acţiune, a afirmat Sandu, menţionând că misiunea autorităţilor, prezentată în Strategia de Securitate, se bazează pe trei obiective esenţiale.

 

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: