Maia Sandu îi cheamă pe moldoveni la referendum: „Nu există al doilea tur. Să facem o alegere bună”

Sursa foto: Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să meargă la vot şi îi atenţionează că pentru referendum nu există un al doilea tur, aşa că moldovenii trebuie să profite de o şansă unică, în care pot să arate că îşi doresc o ţară europeană.

„Bună. Sper că sunteți bine. Eu astăzi sunt la Mingir, Hîncești și vreau să vă amintesc că au rămas doar opt zile până la alegeri. Vreau să vă amintesc că avem de făcut alegeri tare importante pentru noi și pentru țară. La referendum nu există turul doi, de aceea este important să mergem și să alegem din prima, să facem o alegere bună pentru toți oamenii Moldovei și să ne mândrim cu alegerea noastră”, a declarat Maia Sandu.

Referendumul va avea loc pe 20 octombrie

În Republica Moldova vor avea loc, pe 20 octombrie, alegeri prezidenţiale concomitent cu un referendum constituţional privind aderarea ţării la Uniunea Europeană.

Referendumul din 20 octombrie va conţine o singură întrebare: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, cu două variante de răspuns: „Da” sau „Nu”.

Republica Moldova a obţinut statutul de ţară candidată la UE pe 23 iunie 2022, iar în decembrie 2023 Consiliul European a aprobat deschiderea negocierilor de aderare. Înscrierea acestei orientări proeuropene în Constituţie ar garanta menţinerea cursului proeuropean şi ar da o pârghie suplimentară pentru reforme.

Pentru ca rezultatele unui referendum să fie validate, e nevoie ca la urne să vină cel puţin o treime din persoanele înscrise pe listele de vot.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: