Maia Sandu: Scutul împotriva instabilității, conexiunea partenerilor europeni

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a participat, miercuri, la București, la Summit-ul „Inițiativa celor Trei Mări”, găzduit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu, iar apoi a transmis un mesaj în care precizează că un adevărat „scut” împotriva „instabilității” este o „conexiune” a tuturor partenerilor europeni, precizează Gândul.ro.

Președinta Moldovei continuă, astfel, drumul european pe care țara de peste Prut s-a înscris de mai multă vreme, iar aderarea Moldovei la UE rămâne o prioritate la Chișinău.

„(…), am participat la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, găzduit la Palatul Cotroceni de Președintele Klaus Iohannis, unde Republica Moldova a fost invitată să adere în calitate de stat participant asociat.

Acest parteneriat marchează o importantă etapă în cooperarea noastră regională cu țările din Europa Centrală și de Est, aflate între mările Baltică, Adriatică și Neagră, membre ale Inițiativei. Țara noastră este tot mai conectată și are din ce în ce mai mulți parteneri cu care cooperează în proiecte concrete.

În cadrul evenimentului la nivel înalt am vorbit despre cât de important este ca în aceste vremuri, puternic zguduite de agresiunea Rusiei contra Ucrainei, să cooperăm cât mai strâns, să ne dezvoltăm conexiunile de infrastructură și să ne sporim securitatea energetică regională. Scutul nostru împotriva instabilității este să fim mai bine conectați unii la alții, să ne asigurăm că infrastructura este securizată și că avem acces la mai multe surse de energie”, a transmis Maaia Sandu, preluată de Gândul.ro.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: