MApN: Situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi Balcanii de Vest – discutată de Tîlvăr cu omologul austriac

Sursă foto: qmagazine.ro
Sursă foto: qmagazine.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, joi, cu omologul austriac, Klaudia Tanner, context în care au discutat, printre altele, despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi Balcanii de Vest, în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis, joi, AGERPRES, în cadrul întâlnirii bilaterale cei doi oficiali au abordat subiecte de interes comun pentru securitatea şi cooperarea în domeniul apărării pentru cele două state.

„Dialogul s-a concentrat pe situaţia de securitate din regiunea Mării Negre şi Balcanii de Vest, în contextul războiului din Ucraina, precum şi pe cooperarea în cadrul iniţiativelor şi angajamentelor operaţionale din domeniul Politicii de securitate şi apărare comună a Uniunii Europene”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, ministrul român al apărării a apreciat cooperarea dintre militarii români şi austrieci în cadrul angajamentelor operaţionale ale UE în Balcanii de Vest, făcând referire la participarea consistentă a României şi Austriei în cadrul Misiunii EUFOR ALTHEA din Bosnia şi Herţegovina şi în cadrul Misiunii Kosovo Force (KFOR), sub comanda NATO.

„România este unul dintre principalii contributori la EUFOR ALTHEA, având dislocaţi în teatrul de operaţii peste 400 de militari. Totodată, din mai 2023, pentru un an, România deţine şi funcţia de şef de stat major al EUFOR. Rămânem ferm angajaţi în cadrul operaţiei, care are un rol cheie în sprijinirea autorităţilor locale, în menţinerea unui mediu stabil şi sigur. Participarea forţelor noastre armate la misiuni în comun reflectă angajamentul României şi Austriei pentru consolidarea securităţii regionale şi contribuie la sporirea interoperabilităţii”, a subliniat ministrul apărării naţionale, citat în comunicat.

În final, a fost trecut în revistă stadiul relaţiilor de cooperare în domeniul apărării, cei doi oficiali convenind asupra necesităţii consolidării cadrului normativ bilateral şi continuării cooperării pe teme de interes comun privind securitatea regională.

După întrevederile oficiale de la sediul Ministerului Apărării, ministrul Tîlvăr a depus o coroană de flori în cadrul unui ceremonial militar, organizat la Parcela de onoare a eroilor romani, amplasată în Cimitirul Central din Viena, arată MApN.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL