Marcel Boloş: Bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2024 se suplimentează cu suma totală de 3,039 miliarde lei

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă joi că bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2024 se suplimentează cu suma totală de 3,039 miliarde lei credite de angajament şi 39 milioane lei credite bugetare, pentru a asigura continuitate în acordarea materialelor şi prestărilor de servicii medicale, dar şi pentru plata cheltuielilor aferente personalului propriu al caselor de asigurări de sănătate şi al CNAS. El mai arată că peste 6 miliarde lei pleacă lunar de la Ministerul Finanţelor către sănătate, iar comparativ cu anul trecut, au o creştere de aproximativ 30% a cheltuielilor Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

”3 miliarde în plus pentru sănătatea românilor. În luna mai, la momentul la care suplimentam bugetul CNAS cu 10 miliarde lei, vă anunţam că protejăm veniturile medicilor de familie şi veniturile specialiştilor din ambulatorii, care au rămas neschimbate. Mai mult, promiteam atunci că vom încerca să identificăm, treptat, modalităţi de stimulare a medicilor de familie şi a medicilor din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţi clinice, pentru monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni cronice”, anunţă ministrul Finanţelor într-o postare.

”Astăzi, pot să vă anunţ că bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2024 se suplimentează cu suma totală de 3,039 miliarde lei credite de angajament şi 39 milioane lei credite bugetare, pentru a asigura continuitate în acordarea materialelor şi prestărilor de servicii medicale, dar şi pentru plata cheltuielilor aferente personalului propriu al caselor de asigurări de sănătate şi al CNAS”, spune ministrul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: