Marcel Boloș, despre Palatul împăratului:Nu cunosc acest subiect. Trebuie să fie la Secretariatul General al Guvernului

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Mergeți la Secretariatul General al Guvernului ” – acolo îi trimite șeful Finanțelor, Marcel Boloș, când este întrebat de jurnaliști de ce se cheltuiesc milioane de euro pentru o vilă de protocol în perioadă de criză, în timp ce taxele cresc.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, cel care aprobă fondurile pentru Regia protocolului de Stat, instituția care acordă vile de protocol.

Jurnalist: „Cum vi se pare această sumă, în contextul în care se vorbește despre reducerea cheltuielilor bugetare?”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor:Nu cunosc acest subiect. Trebuie să fie la Secretariatul General al Guvernului și ei vă pot da mai multe informații. Noi dăm bugetul la nivelul de ordonator principal de credite, adică dăm bugetul ordonatorilor de credite și ei își repartizează mai apoi pe obiective.”

Jurnalist: „Nu-i o sumă mare 7 milioane de euro?”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Nu cunosc subiectul și nu vreau să mă pronunț asupra lui.”

Mai întâi, partidul cere explicații de la Regia protocolului de Stat privind vila care i s-ar pregăti președintelui Klaus Iohannis după încheierea mandatului.

Cătălin Drulă, liderul USR: „O locuință unifamilială cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați. 7 milioane de euro investiți pentru viitoarea casă a lui Klaus Iohannis de după mandat. Și totul, din bani publici. 1.200 de bani publici. Am făcut un experiment public și l-am rugat pe colegul meu Iulian… Iulian, câți pași ai făcut până acolo?”

Iulian: „55 de pași”.

Cătălin Drulă, liderul USR: „35 de metri cred că sunt până acolo. Culoarul are vreo 8 metri lățime. Să zicem vreo 300 de metri pătrați. Suntem în Casa Poporului, o clădire imensă, și acest hol de 300 de metri pătrați este abia un sfert din cât va fi viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis. Aceasta este sfidarea regimului PNL-PSD, în care doar privilegiile contează.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL