România va avea parte de sprijin pentru consolidare fiscală şi creşterea investiţiilor în infrastructură

Sursă foto: Facebook/ Marcel Boloș

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor au transmis, după ce o delegaţie a instituţiei s-a întâlnit, la Washington, cu oficiali ai Băncii Mondiale, Fondului Monetar Internaţional, Corporaţiei Financiare Internaţionale şi cu agenţiile de rating S&P şi Moody’s, că România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală şi creşterea investiţiilor în infrastructură. ”România este angajată pe drumul acesta ireversibil al modernizării şi al implementării proiectelor de investiţii şi, de asemenea, este angajată în a realiza reforme care să conducă la sustenabilitatea cheltuielilor publice pe care a le are”, a afirmat ministrul Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a condus, în perioada 16-21 aprilie, delegaţia MF la reuniunile de primăvară ale Grupului Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional, de la Washington. În marja reuniunilor, delegaţia MF a avut întâlniri cu înalţi reprezentanţi ai Băncii Mondiale (BM), Fondului Monetar Internaţional (FMI), Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC), precum şi cu agenţiile de rating S&P şi Moody’s, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de minister.

Astfel, delegaţia MF a avut întâlniri cu Eugene Rhuggenaath, directorul executiv al Constituentei Olandeze, din care face parte şi România, şi cu Antonella Bassani, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, din cadrul Băncii Mondiale. Discuţiile au vizat investiţiile Băncii Mondiale în domeniile-cheie, precum educaţie, sănătate, politici de dezvoltare care vizează creştere verde şi incluzivă precum şi managementul riscurilor în caz de catastrofe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL