Marcel Boloş: Fără pachetul de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar

Marcel-Bolos
Sursa foto: Captură Video

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că, fără pachetul de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar şi probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit de 5,5% din PIB. El a dat şi exemple, precizând că este vorba de acele cheltuieli de capital care sunt din alte surse decât fondurile externe nerambursabile, programele naţionale, de la săli de sport, de la cămine de cultură şi bazine de înot, care pot fi amânate şi pentru anul viitor.

Ministrul Finanţelor a declarat la Antena 3 că vizita delegaţiei FMI este una anuală şi în cadrul acesteia se stabilesc măsuri pentru consolidarea fiscal-bugetară.

”Aşa cum şi Comisia Europeană ne-a recomandat în luna iulie, credem noi că şi acum recomandările FMI vor converge spre acelaşi tip de măsuri, atât măsuri de natură fiscal-bugetară, care se găsesc în legea care acum este la CCR cât şi măsuri care privesc reducerea de cheltuieli publice precum şi cele de combatere a evaziunii fiscale”, a spus Marcel Boloş. Ministrul de Finanţe a precizat că ”fără pachetul de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: