Marcel Boloș vrea aderarea României la zona EURO, dar are un plan fiscal ce prevede scăderea deficitului bugetar

Sursă foto: Marcel Boloș

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor dorește intrarea în zona EURO și „o Românie modernă și competitivă, care are infrastructura pusă la punct, și dezvoltarea pe termen lung”. PSD și PNL dezbat în coaliție despre planul privind reducerea deficitului bugetar, citează capital.ro. 

Ministrul a dezvăluit noi detalii despre negocierea dintre Guvernul României și Comisia Europeană privind scăderea deficitului bugetar în următorii șapte ani.  Planul fiscal care prevede scăderea deficitului bugetar trebuie să fie finalizat până la 15 octombrie 2024. Acesta va fi discutat și în cadrul coaliției de guvernare.

Ce presupune planul pentru reducerea deficitului bugetar?

Planul trebuie să conțină traiectoria de reducere a deficitului bugetar, având la bază scenariile macroeconomice pe care Guvernul României le are în vedere. Este vorba despre evoluția PIB în următorii șapte ani, creștere economică reală pentru următorii șapte ani, prognozele de venituri și de cheltuieli.

Premierul Marcel Ciolacu, și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au stabilit că planul are în vedere „reducerea cu cele 5 miliarde care au fost discutate și dezbătute în spațiul public”, după cum a punctat ministrul Finanțelor.

„România va avea un angajament pentru reducerea deficitului pe 7 ani. Am avut o primă întâlnire cu CE pe data de 30 și 31 iulie pentru a fixa liniile principale de conținut pentru planul fiscal structural. El are la bază scenariile macroeconomice pe care le avem în vedere pentru reducerea deficitului bugetar”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: