Marcel Boloș propune scăderea TVA pentru alimentele de bază, pe lângă ieftinirea de la comercianți

Marcel Boloș
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Cotă de TVA redusă la produsele alimentare de bază – este una dintre soluțiile puse pe masă de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș pentru ieftinirea alimentelor. Într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, acesta a precizat că pentru reducerea prețurilor, cea mai bună soluție ar fi una mixtă: acord de reducere voluntară, dar și un act normativ care să reducă TVA. Prin aceste măsuri vom avea prețuri mai mici la o listă de alimente, printre care făină, ulei, carne, legume sau produse lactate. Soluția ar urma să fie discutată mâine cu premierul Marcel Ciolacu.

-Cu privire la reducerile de preț, să fixăm aceste produse agroalimentare de bază, care sunt cele prezentate – de la făină, ulei, legume proaspete, carne, produse lactate. Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA.

N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție.

Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%.

– Am putea vedea pentru o perioadă de șase luni 0 la sută?

-N-aș vrea să dau o cotă standard de 0%, dar oricum există această analiză la nivelul Ministerului de Finanțe, pentru ca să avem un pachet de produse alimentare de bază, pentru are să avem o cotă de TVA redusă, revizuită, și să putem împreună cu obiectivul pe care îl urmărește Guvernul, de a reduce prețul, să avem un model mixt. Respectiv de opțional pentru pachetul de produse alimentare de bază, la care să adăugăm cota asta de TVA redusă revizuită.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL