Marcel Boloş vine cu o reacție după ce Guvernul a aprobat actul constitutiv al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare

Sursa foto: Pexels

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, joi seară, după ce Guvernul a aprobat actul constitutiv al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, că este vorba despre o instituţie care este proiectată să deschidă uşi pentru antreprenori, investitori şi comunităţi locale.

”Încă de la audierile pentru preluarea portofoliului de ministru al Finanţelor am spus că un obiectiv important de mandat va fi să operaţionalizăm Banca de Investiţii şi Dezvoltare, obiectiv pe care îl avem şi în PNRR. Astăzi, Guvernul Romaniei a aprobat înfiinţarea ei. Vorbim despre o instituţie care este proiectată să deschidă uşi pentru antreprenori, investitori şi comunităţi locale. Pentru a ajunge să stimulăm proiectele care contează cu adevărat, cele care aduc locuri de muncă noi până la cele care îmbunătăţesc calitatea vieţii românilor”, a scris, joi seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că, prin intermediul ei, se va crea ”un cadru financiar robust pentru proiecte inovatoare şi durabile, care vor contribui la modernizarea infrastructurii şi la stimularea creşterii economice”.

Ministrul explică ce va face concret instituţia financiară:

  • va facilita accesul la finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii;
  • va asigura accesul la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii;
  • va sprijini procesul de accesare şi utilizare a fondurilor europene şi a efectului de multiplicare asociat;
  • va furniza asistenţă tehnică.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: