Ciolacu, despre ajutorul SUA ca Austria să-şi schimbe poziţia în privinţa Schengen

Schengen Area expansion
Sursa foto: schengenvisainfo.com

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, că administraţia Statelor Unite s-a implicat în ”această nedreptate pe care o păţeşte România”, referindu-se la veto-ul Austriei în privinţa aderării la Schengen. Ciolacu afirmă, însă, că mulţi alţi politicieni europeni au făcut lobby pentru România, iar acum s-a ajuns la altă abordare.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, dacă Statele Unite ne-au ajutat ca Austria să-şi schimbe poziţia în privinţa aderării la Schengen, aşa cum titrează presa din Austira.

”Ne-a ajutat cancelarul Olaf Scholz, Germania, ne-a ajutat primul ministru al Spaiei, Pedro Sanchez.  Ne-a ajutat cu adevărat şi administraţia Statelor Unite. S-au implicat în acest demers şi această nedreptate pe care o păţeşte România”, a afirmat premierul.

Acesta a precizat că în această chestiune a existat o coordonare cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu ministrul de Externe şi ministrul de Interne.

”Am luat o altă abordare, după 13 ani. De 13 ani aşteptăm. În 10 ani au fost 10 prim-miniştri. Nu s-a putut, ne-am dus de fiecare dată cu capul în zid. Am luat o altă abordare”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a precizat că actuala abordare prevede ”Schengen aerian şi promisiunea ca anul viitor, sub preşedinţia Ungariei, să intrăm terestru”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL