Marcel Ciolacu, despre vizita în Israel: Există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Sibiu, despre vizita în Israel, că există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel, el precizând că din ostaticii rămaşi, doi au cetăţenie română şi cetăţenie israeliană, patru erau în procedură de obţinere şi a cetăţeniei române.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre concluziile viiztei de lucru pe care a avut-o în urmă cu o zi, în ISrael, că ”s-a vorbit foarte mult despre industria de apărare”. ”Ştim cu toţii cât de dezvoltată şi ce tehnologie de vârf are Israelul în acest domeniu. Sunt nişte companii de renume”, a precizat premierul.

Şeful Executivului a arătat că ”există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel”.

”Mai mult, din ostaticii rămaşi, doi au cetăţenie română şi cetăţenie israeliană, patru erau în procedură de obţinere şi a cetăţeniei române. M-am întâlnit cu primul ministru, m-am întâlnit preşedintele statului Israel, cu preşedintele Parlamentului, Knessetului. Nu a existat instituţie în care să intru împreună cu colegii mei fără să întâlnesc cel puţin o persoană care să nu îmi spună că părinţii i s-au născut în România (…) sunt din Neamţ, din Iaşi. Este o legătură foarte strânsă între România şi Israel”, a afirmat premierul.

Ciolacu a mai spus că vor continua să monitorizeze situaţia din Orientul Mijlociu, situaţie cu o nouă criză de securitate, după criza de securitate cu războiul din Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: