Marcel Ciolacu exclude o alianţă PSD – AUR: Nu accept 

sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Întrebat în cadrul unui interviu acordat publicaţiei austriece Der Standard dacă va forma o coaliţie cu partidul AUR după alegerile de anul viitor, liderul PSD Marcel Ciolacu a negat categoric un astfel de scenariu.

În interviul sau centrat pe refuzul Austriei de a permite aderarea ţării noastre la Schengen, Ciolacu a transmis că nu se poate pretinde securitate la nivel european în timp ce României i se refuză accesul la Schengen, scrie Epochtimes.

Der STANDARD: Partidele populiste de dreapta sunt în ascensiune în toată Europa, inclusiv în România. Veţi forma o coaliţie cu partidul AUR după alegerile din anul viitor?

Ciolacu: Atâta timp cât sunt preşedintele Partidului Social Democrat, şi în 2024, voi pleda personal pentru o continuare a coaliţiei cu PNL. Nu accept o alianţă cu AUR. Cu toate acestea, cancelarul Nehammer trebuie să înţeleagă, la fel ca şi mine, că politicienii ocupă doar temporar funcţii şi poziţii. Acum avem un agresor în Europa, şi tocmai acum ar fi fost cel mai important moment să arătăm solidaritate în cadrul UE. Austria este la fel de neutră ca şi Republica Moldova. Nu se poate pretinde securitate la nivel european şi să se aştepte ca împreună cu România şi alte state membre UE să facă parte din proiectul Sky Shield, adică să vadă cum România depune eforturi financiare pentru consolidarea apărării europene, dar în acelaşi timp să refuze României un drept fundamental precum aderarea la Spaţiul Schengen!

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: