Marcel Ciolacu îi răspunde primarului Nicuşor Dan, după ce a spus că Guvernul a tăiat din bugetul Capitalei

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu i-a răspuns vineri, primarului Nicuşor Dan, după ce acesta a spus că Guvernul a tăiat fără nici o justificare 620 de milioane lei din cotele din impozitul pe venit pentru Capitală, iar acest lucru va afecta investiţiile, el afirmând că ”nu a tăiat nimic şi că primarul e un pic în eroare. ”O să verific dacă e ceva adevărat”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul a declarat despre aprobarea bugetului de stat pe 2024 că de obicei se fac intervenţii în timpul şedinţei de Guvern, iar atunci se descoperă anumite lucruri care trebuie modificate şi nu pot fi făcute publice.

”Nu a fost pe repede-înainte. Am promis că săptămâna aceasta vom avea bugetul, săptămâna viitoare, până în Crăciun, va intra în Parlament”, a precizat el. Întrebat dacă este un buget de avarie, Ciolacu a spus că, la un buget cu 7,3% investiţii, buget care a cuprins absolut tot, ”nu înţelege avaria”. ”E adevărat, ne trebuie o performanţă mai bună şi la ANAF, şi la Vamă, venim deja cu decizii în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF cu un proiect, până în luna martie”, a afirmat Ciolacu.

Premierul i-a răspuns şi primarului Capitalei care vorbise despre tăieri la bugetul municipiului. ”Eu nu am tăiat nimic, cred că e un pic în eroare”.

”Îmi cer scuze, nu prea îl urmăresc. Cine este dânsul? A, la dânsul vă refereaţi, am înţeles. O să verific dacă e ceva adevărat”, a mai spus Ciolacu.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, vineri, că bugetul de stat pentru 2024 reprezintă „o nedreptate clară faţă de Bucureşti şi faţă de bucureşteni” şi a acuzat că Guvernul a tăiat fără nici o justificare 620 de milioane lei din cotele din impozitul pe venit pentru Capitală, iar acest lucru va afecta investiţiile din anul care vine.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: