“Marcel Ciolacu se califică să fie candidat la președinție dacă e dublat de un mandat bun ca premier”, afirmă Grîndeanu

Marcel Ciolacu
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, consideră că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, merită să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024. „Fiind și președinte PSD, dacă e dublat acest lucru de un mandat bun de prim-ministru, în mod clar se califică”, a spus Grindeanu, duminică, în emisiunea „În fața ta”, la Digi24.

Dacă Marcel Ciolacu va avea un mandat bun în fruntea guvernului, acest lucru îl califică să fie candidatul social-democraților la prezidențiale, susține Sorin Grindeanu.  „Este părerea mea personală. Fiind și președinte PSD, dacă e dublat acest lucru de un mandat bun de prim-ministru, în mod clar se califică”, a spus ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a vorbit despre rotativa guvernamentală, precizând că în momentul de față există un protocol agreat de toate părțile, însă nu e tardiv pentru alte negocieri.„Astăzi când vorbim, există acest protocol foarte clar, se schimbă primul ministru și anume, vine președintele PSD Marcel Ciolacu. PSD nu va mai avea post de vicepremier și va avea PNL post de vicepremier și sunt acele schimburi între ministere, Transporturi cu MIPE, Justiție cu Finanțe, SGG cu Cancelaria Prim-Ministrului. Asta este în vigoare acum. Dacă se va considera în zilele următoare, până în depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă că acest protocol poate fi îmbunătățit și toată lumea va fi de acord, atunci acest lucru va fi făcut. Astăzi când vorbim, acest protocol e în vigoare”, a spus Grindeanu.

În ce privește Ministerul Transporturilor, pe care îl conduce și care după rocadă va trece la PNL, Grindeanu spune că va încerca să discute pentru păstrarea portofoliului, însă susține că nu îl deranjează să se întoarcă în parlament ca deputat de Timiș, funcție cu care se mândrește.

Voi încerca. Având în vedere că s-a discutat atât de mult de Ministerul Transporturilor, vine, nu vine, am văzut cum se încearcă să se traseze anumite teritorii de către colegi. Știți, eu cred că e mai important în această perioadă, nu pentru Sorin Grindeanu, pentru că mă întorc în parlament, sunt deputat de Timiș și mă mândresc cu acest lucru. E mai importantă asigurarea unei anumite stabilități. Dincolo de vedetismele lui Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Motreanu, Ciucă, Ciolacu samd. Lucrul ăsta e mai important, indiferent de ceea ce ne dorim pe plan personal. Hai să vedem care e soluția care duce înainte această alianță și pe linia aia să mergem”, a declarat Grindeanu.

Autor

  • Ada Zamfir

    Redactor, Jurnalistă cu experienţă de peste 20 de ani în presă. După studii în comunicare în Turcia, a debutat în 2011 în presa autohtonă. A activat la agenţiile de presă Mediafax şi News.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: