Marile orașe, ocolite de reforma păcănelelor

Sursa foto: Facebook

Mai bine de jumătate de an le-a luat aleșilor să adopte legea care prevede scoaterea păcănelelor în afara localităților. Un amendament depus pe ultima sută de metri a limitat reforma, sălile de jocuri de noroc urmând a rămâne deschise atât în Capitală, cât și alte orașe mari.

În forma trecută de Senat, legea prevedea scoaterea păcănelelor la marginea localităților, spațiul propus fiind situat „la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti” şi la distanță de 300 de metri de unități de învățâmânt, locuri de joacă, de cultură, religioase, artă sau sănătate. De altfel, anul trecut, chiar premierul Marcel Ciolacu era cel mai aprig critic al industriei și promitea măsuri drastice şi rapide.

Sunt convins că autorităţile statului vor face lumină cu privire la modul în care aceşti intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut, regăsindu-se câteodată chiar consilieri ai prim-ministrului”, afirma Marcel Ciolacu în octombrie.

După acest moment, lucrurile s-au mișcat lent, însă, marți, exact înainte ca legea să fie adoptată de forul decizional, social-democrații au venit cu un amendament care scoate sălile de jocuri de noroc în afara localităților cu până în 15.000 de locuitori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: