Marko Bela iese la atac. Contre dure la adresa PSD

UDMR a reiterat astăzi, prin vocea liderului senatorilor, Marko Bela, că nu este de acord cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali.

Acesta a precizat că acest OUG nu era necesară şi că va influenţa indirect UDMR-ul.

”Nu numai că nu era necesară, dar vă spun sincer că nici nu înţeleg de ce ar fi acest lucru spre beneficiul guvernanţilor, dacă în următoarele 45 de zile, primarii sau consilierii vor avea posibilitatea să treacă în alt partid şi eventual astfel se speră o majoritate mai consistentă în unele unităţi administrativ-teritoriale, în unele Consilii Locale sau Judeţene, pentru coaliţia guvernamentală. Acest lucru se obţine prin alegeri”, explicat Bela la rfi.

În opinia senatorului UDMR, „traseismul politic, migraţia diferiţilor politicieni, inclusiv în Parlament este o problemă destul de gravă a vieţii noastre politice şi în general a vieţii noastre publice, pentru că după părerea mea, demonstrează că la noi nu există programe de partid foarte coerente, prin care o anumită persoană, un anumit politician să-şi găsească rostul şi să se apuce de fapt de politică”.

„Acest lucru nu vizează în mod direct UDMR. Noi nu am avut problema migraţiei politice, la noi nu au venit oameni din altă parte, nu prea au plecat din UDMR consilieri sau primari. Deci în cazul nostru, practic, nu va exista un efect direct. Dar e clar că ne va influenţa şi pe noi în diferitele Consilii Locale şi Judeţene, unde şi pentru noi contează cum arată o anumită majoritate. Deci în mod indirect va avea o influenţă asupra noastră. Nu am fost şi nu sunt de acord cu o astfel de măsură”, a mai adăugat senatorul UDMR.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: