Marşul din Franţa pentru denunţarea antisemitismului s-a desfăşurat fără incidente

Sursa foto: X

Mii de participanţi la marşul de duminică de la Paris s-au alăturat politicienilor pentru a condamna creşterea numărului de acte antisemite în Franţa după izbucnirea războiului în Fâşia Gaza, dar discuţiile privind participarea politică au umbrit o manifestaţie ce se dorea o demonstraţie de unitate, relatează Reuters şi AFP.

Protestul, convocat de liderii celor două camere ale parlamentului francez, a fost provocat de o creştere de trei ori a numărului de incidente antisemite de la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie în comparaţie cu întregul an 2022, potrivit autorităţilor franceze.

Personalităţi politice, printre care premierul Elisabeth Borne şi foştii preşedinţi Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy, au condus marşul, purtând un banner cu sloganul „Pentru Republică, împotriva antisemitismului”.

Poliţia a estimat că 105.000 de persoane au participat la marşul de duminică. Esplanada Invalizilor, punctul de plecare al marşului de la Paris, a rămas aglomerată pentru mult timp, reflectând participarea uriaşă.

Preşedintele Emmanuel Macron, a cărui decizie de a nu participa a atras critici din partea unor politicieni, a publicat în ajun o scrisoare deschisă în care a susţinut marşul şi a condamnat „resurgenţa insuportabilă a antisemitismului dezlănţuit”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: