Mărturia unui tânăr român repatriat din Fâșia Gaza: Am venit cu mama. În Gaza nu e apă, curent, nu poți suna ambulanța

Sursa foto: X

Abdel, un băiat de 19 ani, student la Facultatea de Medicină din Gaza, a ajuns noaptea trecută în România, alături de mama sa, care este româncă. Tatăl său, originar din Gaza, a rămas în Deir al-Balah, unde este medic de familie.

Tânărul, student în anul al doilea, povestește că universitatea lui din Fâșia Gaza a fost distrusă de bombardamentele israeliene și că a pierdut multe rude și prieteni. Fără electricitate, apă, combustibil și alimente, în Gaza oamenii stau și câte 10-12 ore la coadă pentru câteva pâini, mai susține el. Cu toate că este în siguranță acum, băiatul încă nu știe ce va face și dacă va putea să își continue studiile în România.

„Drumul a fost foarte greu. A durat multe ore, jumătate am stat între palestinieni și egipteni, dar ambasada și românii ne-au ajutat mult. Ei ne-au plătit avionul și vizele, ne-au adus și mâncare, dar drumul e foarte greu și încă mai sunt mulți români blocați acolo. Când am plecat eram 100 și după noi mai trebuiau încă 50 să plece, au închis granița și acum ei sunt blocați acolo”, a relatat acesta despre venirea în România.

„Am venit numai cu mama. Și tata a rămas acolo. El e medic, lucrează acolo”, a mai spus tânărul despre tatăl său, care nu poate să vină în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: