Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât mașinile cu benzină mai repede decât ne așteptam

Sursa foto: pexels

Producția automobilelor cu baterii și propulsie 100% electrică va ajunge la un preț mai mic decât cel al autoturismelor cu benzină sau diesel în doar câțiva ani, potrivit analizelor făcute de specialiști. Prețul bateriilor este cel mai important detaliu, dar și modul de producție, în continuă schimbare, va influența costurile.

Inovațiile aduse în industria auto pe liniile de fabricație, precum presele gigacasting și digitalizarea completă a fabricilor sau introducerea simulărilor computerizate, inclusiv cele bazate pe inteligența artificială vor contribui semnificativ la scăderea costurilor de producție pentru vehiculele electrice, susțin studiile citate de Automobil News. În același timp, prețul bateriilor va continua să scadă, odată cu creșterea numărului de unități produse.

Tesla a început procesul de transformare și îmbunătățire a producției de automobile, prin simplificarea acestuia, dar celelalte companii au investit sume uriașe și au dus mai departe acest proces de reducerea costurilor și a timpului de dezvoltare.

Pe de altă parte, scăderea cererii de automobile electrice va începe să pună presiune pe producători, care vor fi nevoiți să caute soluții noi de reducere a costurilor astfel încât să ofere mașini electrice mai ieftine și cu autonomii mai ridicate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL