VIDEO Ciolacu, în plen: Nu pot şi nu vreau să las o ţară fără opţiuni

PARLAMENT

UPDATE 19:50

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat, în plenul Parlamentului, că începând de marţi curge termenul de trei zile în care poate fi depusă o moţiune de cenzură, în urma angajării răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare.

„Urmare a prezentării în faţa Parlamentului a proiectului de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, vă informez că începând cu data de astăzi curge termenul de 3 zile în care poate fi depusă o moţiune de cenzură, potrivit art. 114 alin. 2 din Constituţie. Totodată, reamintesc că, în situaţia în care nu se depune o moţiune de cenzură, legea privind unele măsuri fiscal-bugetare se va considera adoptată în forma în care Guvernul şi-a angajat răspunderea în această şedinţă comună”, a precizat Simonis.

El a mai spus că, în acest caz, legea se va depune la secretariatele generale ale celor două Camere în vederea exercitării de către deputaţi şi senatori a dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale.

„Termenul pentru sesizare va fi de două zile de la data depunerii potrivit dispoziţiilor legale şi regulamentare referitoare la procedura de urgenţă”, a adăugat Simonis.

UPDATE 19:20

„De trei luni de zile, nu a fost zi în care pachetul propus astăzi să nu fie discutat, iar fiecare măsură analizată, chiar de mai multe ori, cu toţi partenerii sociali – sindicate, patronate, orgnizaţii neguvernamentale, administraţie locală. Pentru că eu cred că atunci când vrei reaşezarea întregului sistem fiscal trebuie să discuţi înainte cu toată lumea. Modelul economic bazat pe privilegii şi facilităţi fiscale pe care s-a mers până acum nu mai poate continua! România nu-şi mai permite facilităţi şi privilegii de 75 de miliarde de lei şi o evaziune fiscală de 150 de miliarde de lei pe an. Adunate înseamnă 15% din PIB, exact cât ne-ar trebui ca să ajungem în media europeană la venituri. Astăzi avem printre cele mai mici taxe şi impozite din Europa pe capital, dar încasăm cel mai puţin TVA. Practic, mai mult de o treime Nu încasăm! La impozitul pe profit încasăm doar un sfert din ce ar trebui, iar la impozitul pe venit – doar 80%. Nu încasăm taxe, în schimb ne împrumutăm la nesfârşit, riscând blocarea banilor de la Uniunea Europeană. Aşa nu vom ajunge nicăieri!”, a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit din Parlament.

Premierul a adăugat că în ultimii ani s-au dat facilităţi fiscale imense pentru firme şi diverse categorii de angajaţi.

„Logic, ca urmare a creşterii economice, ar fi trebuit ca şi veniturile statului să crească. Cu toate astea, încasările au stagnat. Suntem la doar 27% din PIB. Mai mult, bugetul României astăzi se bazează pe taxele plătite de salariaţi, pe consumul acestora şi pe investiţiile publice. Ca premier, sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulţumite că fac profituri nu de miliarde, ci „doar” de sute de milioane. Iar interesul suprem al României este să nu ni se oprească fondurile europene şi PNRR-ul, peste 70 de miliarde de euro. Şi să nu fim penalizaţi cu o amendă de 0.5% din PIB pentru depăşirea deficitului bugetar. De asemenea, interesul suprem al României este să adere la OECD, pentru că asta ar însemna investiţii de miliarde de euro în ţara noastră. Dacă nu vom face acum nimic, ar însemna să oprim dezvoltarea României şi finanţările pentru construcţia de autostrăzi, şcoli şi spitale! Eu nu vreau şi nu pot accepta riscul stopării fondurilor europene şi a PNRR, doar pentru că unii nu înţeleg că trebuie să fie corecţi!”, a completat Ciolacu.

El a mai spus că a văzut multe interpretări şi mai ales că a fost vehiculat în spaţiul public că aceste măsuri fiscale aduc austeritate, însă austeritate cu adevărat a fost în anul 2010, atunci când au fost tăiat pensii şi salarii, iar TVA majorată de la 19 la 24%.

„Am văzut tot felul de interpretări… cum că aceste decizii aduc austeritatea. Adevărul este că AUSTERITATE a fost în 2010, când s-au tăiat salarii şi pensii şi s-a majorat TVA de la 19 la 24 la sută. Atunci românii au fost sărăciţi şi s-a prăbuşit puterea de cumpărare! Acest Guvern nu creşte TVA general. Acest Guvern păstrează la 9% TVA pentru alimente şi medicamente, cărţi şi spectacole culturale. La fel cum păstrăm TVA cel mai mic, de 5%, la lemne de foc, energie, gaze. În plus, cum poţi vorbi de austeritate când una dintre principalele măsuri este creşterea salariului minim cu 10% de la 3.000 la 3.300 de lei, iar în construcţii cu 12.5%, până la 4.500 de lei? Să creşti salariul minim pentru 2 milioane de oameni este austeritate?”, a mai declarat liderul PSD.

El a mai spus că este corect şi echitabil să plătim cu toţii corect taxele, aici în ţara noastră şi trebuie făcut un mediu de afaceri concurenţial dar şi corect.

„Ştiu, este dureros pentru anumite interese economice! Însă toţi trebuie să plătim corect taxele aici, în România. Corect şi echitabil! Trebuie să facem un mediu concurenţial corect, în care fiecare plăteşte în funcţie de cât câştigă. Nici mai mult, nici mai puţin! Taxăm suplimentar profitul băncilor şi, mai ales, venim cu o nouă abordare în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri. Este o măsură de echitate, pe care o propun de doi ani, de când eram în Opoziţie. Marile companii să plătească măcar la nivelul minim al unei companii româneşti. Avem însă grijă ca investiţiile acestor mari firme să fie protejate, fiind eliminate din calculul acestui impozit”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a reiterat că prin noile măsuri fiscale va fi asigurată  „echitatea fiscală între contribuabili prin eliminarea graduală a excepţiilor şi privilegiilor fiscale”.

„Sigur că vor fi întotdeauna unii care vor spune că nu este bine. Aşa au spus şi când am reglementat piaţa energiei, iar românii au plătit preţuri normale la facturile de curent şi gaze. Aşa au spus şi când am plafonat preţurile la alimentele de bază. De aceea, vă spun şi acum: măsurile fiscale propuse nu vor distruge nimic! Din contră, vor stimula dezvoltarea României! Repet, ca să fie clar: oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus! Vor fi supraimpozitate însă profitul excesiv, luxul şi viciile! Cine are proprietăţi scumpe, de peste 500 de mii de euro, sau iahturi ori maşini scumpe, este normal să plătească mai mult! De asemenea, alcoolul, tutunul, băuturile cu zahăr şi, ulterior, jocurile de noroc trebuie taxate mai mult! Pentru că efectele lor devin probleme majore de sănătate publică! Iar eu nu pot asista nepăsător la distrugerea unor generaţii întregi! Ştiu că, în aceste zile, românii de bună-credinţă se întreabă ce se va întâmpla cu taxele şi impozitele lor, dacă aceşti bani vor fi bine cheltuiţi sau vor ajunge prin vreun portbagaj. Înţeleg aceste îngrijorări ale românilor şi tocmai de aceea, astăzi, de la tribuna Parlamentului vreau să transmit un mesaj foarte clar pentru toţi cei care sunt în serviciul public, politicieni sau nu. Această guvernare este despre reforme şi economie, despre binele românilor şi dezvoltarea României. Cei care vor să folosească funcţia publică sau politică pentru beneficii personale nu vor fi toleraţi în această guvernare şi nu se vor putea ascunde după carnetele de partid”, a completat el.

Premierul a făcut referire şi la USR care clama „fără penali”, însă acum fac scut în jurul penalilor din partid.

„Am văzut că, cei care clamau «fără penali», acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid. Spre deosebire de ei – eu şi acest Guvern vom avea toleranţă zero faţă de corupţie! Solidaritatea noastră este doar cu românii, în special cu cei care îşi numără banii de la un salariu la altul. Solidaritatea noastră este cu pensionarii, cărora le vom creşte pensiile. Solidaritatea noastră este cu firmele care fac profit, dau locuri de muncă pentru români şi îşi plătesc corect taxele în România. Dar nu voi fi niciodată solidar cu cei care confundă funcţia publică cu moşia proprie! Nu voi tolera niciun exces! Şi le cer tuturor celor care sunt în slujba românilor să se gândească de două ori înainte de a aviza vreo achiziţie. Ne putem face treaba şi fără cele mai noi maşini, telefoane sau deplasări externe al căror singur scop e plimbarea. Reţineţi, dragi colegi: noi putem legifera foarte multe, dar nu putem legifera bunul-simţ şi responsabilitatea! Asta depinde de fiecare dintre noi!”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului şi-a încheiat discursul spunând că Româna are nevoie de această reformă majoră şi este gata să şi-o asume, fiind singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte.

„România are nevoie de această reformă majoră, iar eu sunt pregătit să mi-o asum! Este singura şansă pentru a continua dezvoltarea acestei ţări, singura şansă pentru a creşte nivelul de trai al generaţiilor actuale şi viitoare! Prin urmare, doamnelor şi domnilor, având în vedere toate argumentele expuse mai sus, în temeiul articolului 114 din Constituţia României, Guvernul îşi angajează răspunderea asupra Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung”, a conchis premierul Ciolacu.

UPDATE 18:50

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în plenul reunit al Parlamentului în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscale că „de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală!”.

„Vin astăzi în faţa dumneavoastră pentru a angaja răspunderea Guvernului pe care îl conduc pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară şi să pună punct modului în care cei puternici şi cu foarte mulţi bani se credeau de neatins! Vă spun cu toată responsabilitatea – de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală! La fel ca toţi românii, şi eu m-am săturat de ipocrizie! M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu eşti şef la stat, atunci nu mai poţi munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenţii ori facilităţi fiscale atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea!”, a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului de marţi, în care Executivul îşi asumă răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscale.

Premierul a adăugat că s-a săturat să vadă cu unii încasează lună de lună salariul, însă nu au nicio performanţă, iar alţii muncesc „pe rupte” pentru acel salariu.

„M-am săturat să văd că unii îşi încasează lună de lună salariul, fără să aibă vreo performanţă, în vreme ce alţii trebuie să muncească pe rupte pentru acel salariu! M-am săturat să văd cum unii îşi pot plăti corect toate taxele, contribuţiile şi impozitele, iar alţii urlă ca din gură de şarpe că nu se poate să fii corect! Trebuie să înţelegem cu toţii că, aşa cum a fost până acum, statul român nu poate merge mai departe! Nu mai putem să ne minţim unii pe alţii, nu mai putem să ne facem că facem, nu mai putem să cerem mereu… fără să dăm nimic în schimb! Trebuie să punem tot sistemul pe baze corecte şiechitabile pentru toţi cei care muncesc, indiferent unde muncesc – la stat sau la privat!”, a completat Ciolacu.

„Măsurile cu care vin astăzi în faţa Parlamentului au fost dezbătute îndelung”, a continuat prim-ministrul.

„Ele nu sunt o simplă reacţie la nevoile de acum ale statului. În ultimele lui, am avut un dialog public consistent şi ne-am întâlnit cu toţi cei care au avut ceva de spus pe această temă. Astăzi îmi asum răspunderea pentru un set de măsuri, dar suntem abia la începutul unei reforme mai ample care înseamnă de fapt o reaşezare a statului pe baze mult mai corecte şi echitabile. Este un efort naţional al României din 2023, pentru a avea o economie mai puternică şi a trăi mai bine şi în 2025 şi în 2030. A fost o dezbatere pe care nu o mai puteam amâna. De aceea, am mers înainte cu mult curaj, curaj care – din păcate! – a lipsit în ultimii ani în materie de reforme. Pentru că timpul nu are răbdare cu noi. Eu nu vreau să văd o nouă generaţie îndatorată, doar pentru că noi pierdem aceşti ani fără să facem nimic!”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că „ştim că românii vor un stat mai implicat şi mai eficient, cu servicii publice mai bune, susţinute de o economie dinamică”.

„În următoarele săptămâni vom demara un proces de simplificare a legilor ţării, astfel încât toate eforturile făcute de românii care muncesc, de sectorul privat şi de statul român să poată fi valorificate la justa valoare şi aşteptare a tuturor românilor. Echilibrarea sistemului fiscal şi legi mai bune înseamnă apropierea de ceea ce numeam, acum câţiva ani, o ţară ca afară. Dar aceste obiective nu pot fi atinse fără organizare, fără simplificare sau fără un buget mai puternic al statului, care să-i ajute pe toţi românii să treacă cu bine peste crizele cu care ne confruntăm şi noi, dar şi celelalte state din Europa şi din restul lumii”, a mai declarat liderul PSD.

El a mai precizat că nu este adeptul măsurilor fiscale, atunci când nu e cazul.

„Nu sunt adeptul modificărilor fiscale, atunci când nu este cazul. Nu am susţinut niciodată măsuri luate peste noapte, fără nicio analiză. Nu cred în varianta inventării de noi biruri pentru mediul de afaceri corect, care îşi achită impozitele şi taxele la stat. Cred, însă, că măsurile dure trebuie luate acolo unde există fraudă, acolo unde există evaziune, acolo unde există risipă în cheltuielile statului. Cred că singura cale prin care această ţară se poate dezvolta este un paerteneriat cinstit şi real între guvern şi mediul de afaceri! Vă spun sincer că, în ultimele luni de zile, foarte multe persoane mi-au sugerat că nu este momentul acum să luăm aceste măsuri. Înaintea unui an electoral fără precedent, cu patru rânduri de alegeri. Că ar fi mai bine să ascundem problemele sub preş şi să amânăm toate aceste măsuri după alegeri. După alegeri, când românii nu mai pot sancţiona prin vot pe nimeni”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi în plenul reunit al Parlamentului.

El a mai spus că „a nu face nimic pentru că vin alegerile şi nu trebuie deranjat nimeni, nici măcar cei incorecţi”.

„Nu este o opţiune pentru mine! A nu face nimic şi doar a da din gură din opoziţie, după ce ai nenorocit bugetul României, iarăşi nu poate fi o opţiune. Eu nu pot şi nu vreau să las o ţară fără opţiuni! De aceea, nu am adoptat varianta comodă în care să nu fac nimic! Eu am multe defecte, dar cu siguranţă nu pot să mint. Nu pot să vin în faţa dumneavoastră şi să vă mint aşa cum aţi fost minţiţi înainte de alegerile din 2009, când vi s-a promis raiul pe Pământ, şi apoi v-au fost tăiate salariile şi pensiile! Sunt un om responsabil şi cred că măsurile trebuie luate atunci când sunt necesare. Chiar dacă ele Nu sunt pe placul unora! Chiar dacă cei care au crezut că şmecheria va putea continua la nesfârşit ţipă acum cât pot de tare!”, a completat liderul social-democraţilor.

Premierul a mai spus că „astăzi, se termină cu şmecheria”.

„Nu, dragi români! Astăzi, se va încheia o etapă din istoria României! Astăzi, se termină cu şmecheria! Astăzi, Guvernul pe care îl conduc îşi asumă răspunderea tocmai pentru că România nu-şi mai poate permite să se bazeze doar pe munca celor cinstiţi, a celor care îşi plătesc corect taxele şi impozitele la stat. Iar, pe ceilalţi să nu-i deranjeze nimeni! România nu-şi poate permite ca doar cei cu salarii mici să plătească corect taxele, iar cei cu venituri mari să le tot optimizeze! De astăzi toată lumea va plăti în funcţie de cât câştigă! Nu poţi fi milionar, dar să plăteşti taxele la echivalentul salariului minim pe economie! Nu poţi obţine profituri excesive, dar în ţara în care le-ai obţinut să nu plăteşti nimic! La fel cum, nu se poate ca simpla prezenţă la serviciu să-ţi dea dreptul automat la sporuri de zeci de mii de lei. Fără nicio performanţă! Şi, din acest motiv, tot astăzi Guvernul pe care îl conduc îşi asumă şi răspunderea pe măsurile de reducere a risipei bugetare. Pentru că nu este corect ca statul român să se lăfăie, cu cheltuieli care cresc de la an la an, rezultatul fiind doar un act administrativ total ineficient şi fără legătură cu nevoile reale ale cetăţenilor”, a mai precizat Ciolacu.

El a mai afirmat că oprirea risipei bugetare a fost primul obiectiv de la care s-a plecat atunci când am pornit această reformă fiscală.

„Şi, iată, astăzi, vin în faţa dumneavoastră cu cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluţie! O reformă promisă de atâtea ori, dar pe care o face acum un premier social – democrat! E clar pentru toată lumea că, ce a fost până acum, nu a funcţionat. În timp ce calitatea serviciilor publice a stagnat, cheltuielile cu personalul bugetar au explodat. În ultimii 10 ani, cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut cu 160%, de 2,6 ori. Însă performanţa şi eficienţa actului public, nu! De aceea, prin legea prezentată astăzi va fi mai multă cumpătare pentru bugetarii cu venituri mari. În acelaşi timp, angajaţii cu salarii mici vor primi în continuare vouchere şi alte măsuri de susţinere a veniturilor. Totodată, vor fi mai puţini şefi! Se vor desfiinţa mii de posturi de şefi, cu toată salba de consilieri, şoferi şi secretare. Vor dispărea şi un sfert din funcţiile de secretari de stat, vicepreşedinţi şi celelalte funcţii de demnitate publică asimilate acestora”, a explicat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României a adăugat că GUvernul va implementa un plan de reducere a risipei în aparatul bugetar, atât pentru administraţia centrală, cât şi în cea locală, companii de stat şi instituţii autonome.

„Vor fi limitate cheltuielile cu achiziţiile şi vor fi controale mult mai stricte pentru depăşirea acestor limite. Indemnizaţiile vor fi plafonate, iar acordarea acestora se va face doar în funcţie de performanţă. Suplimentar, vom comasa şi descentraliza o serie de instituţii, tocmai pentru a reduce, cu cel puţin 15%, cheltuielile de funcţionare şi cele cu materialele şi serviciile. Prin toate aceste măsuri avem un singur scop. Acela de a însănătoşi finanţele publice şi de a reduce îndatorarea României pentru a putea aloca mai mulţi bani acolo unde este într-adevăr nevoie: în investiţii, în Educaţie, Sănătate şi Infrastructură, în producţie şi creare de locuri de muncă aici, în România”, a mai spus el.

Acesta a reamintit că proiectul de lege al Guvernului prevede măsuri pentru combaterea fraudei şi evaziunii fiscale.

„Am început prin a vă spune că nu sunt adeptul inventării de noi biruri pentru mediul de afaceri corect, care îşi achită impozitele şi taxele la stat. Şi că, în opinia mea, măsurile dure trebuie luate acolo unde există fraudă, acolo unde există evaziune. Din acest motiv, legea propusă astăzi prevede măsuri clare pentru reducerea fraudei şi a evaziunii fiscale. Nu mai putem continua să ne bazăm doar pe taxele plătite corect de românii cinstiţ, fie simpli cetăţeni, fie antreprenori. Nu este corect ca doar unii să plătească, iar toţi ceilalţi să aibă doar pretenţii”, a mai precizat liderul PSD.

„Cu toţii vrem un sistem de sănătate puternic şi accesibil tuturor!”, a continuat premierul.

„Cu toţii vrem un sistem de învăţământ care să ne educe într-adevăr copiii! Cu toţii vrem servicii sociale, unde părinţii şi bunicii noştri să fie îngrijiţi corespunzător! Dar toate acestea costă bani! Şi nu pot fi construite când România are o evaziune fiscală de 10% din PIB. 160 miliarde lei. 32 miliarde euro. De aceea, vom creşte masiv amenzile şi vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune. Vom impozita cu 70% tot ce înseamnă avere ilicită. Însă impozitarea cu 70% a sumelor nejustificate NU înseamnă taxarea banilor de la nuntă sau de la botez. Nu! Cu 70% va fi taxat cel care nu şi-a plătit corect taxele şi impozitele, cel care a făcut evaziune, cel care a furat din banii pentru sănătate, pensii, educaţie”, a completat Ciolacu.

UPDATE 18:45

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Şedinţa este condusă de preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 397 de parlamentari din totalul de 466.

La începutul şedinţei, mai mulţi parlamentari ai USR au afişat în plen pancarte cu mesaje: „PSD şi PNL – taxe mai mari, baroni mai bogaţi”, „Ciolacu, ai închis 15.000 de firme româneşti. Câte mai vrei să închizi?”, precum şi poze cu banii care se presupune că Dumitru Buzatu i-ar fi primit drept şpagă.

Premierul Marcel Ciolacu va prezenta, în plenul reunit, proiectul de lege pentru care îşi angajează răspunderea.

Potrivit art.114 din Constituţie, dacă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului de lege va fi depusă o moţiune de cenzură, care va fi adoptată de Parlament, Guvernul va fi considerat demis.

În cazul în care nu a fost depusă în acest termen sau adoptată o moţiune de cenzură, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, va fi considerat adoptat.

Pentru iniţierea moţiunii de cenzură este nevoie de semnăturile a cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, adică 117 semnături. Acestea vor fi greu de adunat, având în vedere că USR a anunţat că nu doreşte să se asocieze cu AUR în acest demers. Aceeaşi situaţie este şi în privinţa adoptării moţiunii de cenzură. Pentru ca acesta să treacă sunt necesare 234 voturi favorabile.

Guvernul a adoptat luni, în şedinţă, proiectul privind măsurile fiscal-bugetare.

Senatorii şi deputaţii au avut ca termen ora 13,00 pentru depunerea de amendamente la proiectul adoptat de Executiv.

Guvernul s-a reunit, ulterior, în şedinţă, la ora 15,00 pentru a discuta amendamentele.

UPDATE 18:20

Premierul Marcel Ciolacu a dezmințit, marţi, înainte de asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale în Parlament, intenția Coaliției de a desființa Pilonul II de pensii. „Niciodată nu s-a vorbit de vreun amendament la Pilonul II de pensii, nici măcar despre impozitare sau supraimpozitare”, a precizat Ciolacu.

UPDATE 18:15

Boloș, despre amendamentul care viza Pilonul II: Sunt bazaconii, nu este un act oficial

Marcel Boloș a vorbit marți, după ședința de Guvern, despre amendamentul care ar fi desființat Pilonul II de pensii. Ministrul a spus că așa ceva nu s-a discutat în coaliție, și nu este un act oficial. El a precizat că nu răspunde de „activitățile doamnei Pescaru”, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor care a întocmit amendamentul.

Întrebat de jurnaliști dacă știa că secretarul de stat Daniela Pescaru, aflată în subordinea lui, a propus un amendament pentru desființarea Pilonului de Pensii, Marcel Boloș a spus că actul este neoficial și nu răspunde de activitățile Danielei Pescaru. „Nu răspund de activitățile doamnei Pescaru. Nu a fost un amendament oficial, și cred că trebuie vorbit cu dumneaei. Probabil are și o explicație. Este un amendament oficial? Dacă ar fi fost un amendament oficial, era înregistrat și urma procedura legală, parlamentară. Mai departe nu pot să comentez”, a spus Marcel Boloș.

Știre inițială

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, de la ora 18,00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

Decizia a fost luată de Birourile Permanente reunite.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au stabilit şi ca senatorii şi deputaţii să poată depune până la ora 13,00 amendamente la proiectul adoptat de Executiv.

Guvernul a adoptat luni, în şedinţă, proiectul privind măsurile fiscal-bugetare.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: