Matei Paun, sponsorul lui Nicușor Dan, întâlnire surpriză cu Florin Cîțu și Dan Vîlceanu

Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu / sursa - Mediaflux
Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu / sursa - Mediaflux

Zona de nord a Bucureștiului, Dorobanți, este locul unde cele mai importante nume din actualul românesc își fac veacul, fie ele de politicieni, oameni de afaceri sau vedete. Același lucru s-a întâmplat recent, când paparazzi MediaFLUX (recunoscuți pentru flerul lor și posibilitatea de a pune în prim-plan cele mai arzătoare subiecte ale momentului), l-au găsit pe fostul premier Florin Cîțu, îmbrăcat în haine de scandal, la masă cu Dan Vîlceanu și un apropiat al celor doi, scrie mediaflux.ro.

Din senin, la masă apare Matei Păun, sponsorul lui Nicușor Dan, care se oprește, îi salută și schimbă mai multe vorbe cu aceștia, dând impresia că se cunosc de foarte mult timp.

Ce au discutat nu știm, dar Matei Paun, unul dintre apropiații lui Nicușor Dan, lucru recunoscut și de actualul edil, a dat nas în nas cu fostul prim-ministru Florin Cîțu și cu deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, din întâmplare, probabil în drum spre sediul de campanie al primarului, aflat la doar câțiva pași distanță, mai ales că pregătirile pentru locale  sunt în toi.

Fostul premier, la burgeri și cafele în buricul Capitalei

Florin Cîțu, recunoscut pentru tabieturile sale, a venit cu mașina personala la o terasă de fițe din Dorobanți, îmbrăcat sport, semn că a venit de la sală sau de la alergat. Aici, s-a întâlnit cu deputatul neafiliat Dan Vîlceanu și cu încă un prieten al celor doi, necunoscut în spațiul public.

Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu
Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu / sursa – Mediaflux
Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu / sursa - Mediaflux
Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu / sursa – Mediaflux
Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu / sursa - Mediaflux
Matei Păun, Dan Vîlceeanu și Florin Cîțu / sursa – Mediaflux

Meniul a fost unul pe cinste, cu burgeri. A fost o întâlnire de pomină ca între buni prieteni care pun lumea la cale, prietenia la cataramă dintre Dan Vîlceanu și Florin Cîțu fiind cunoscută, la fel ca și colaborarea celor doi din funcțiile de premier și ministru.

Matei Păun, omul de casă al lui Nicușor, discuții cu alde Cîțu și compania

Matei Păun, omul de casă al lui Nicușor Dan, despre care MediaFlux a dezvaluit că este în continuare apropiat de actualul edil și-a făcut și el apariția, oprindu-se să discute cu cei trei, mai ales cu Cîțu și Vîlceanu, dând semne se cunosc destul de bine. Ei și-au dat mâna și au schimbat mai multe vorbe care nu au ajuns însă și la urechile noastre. În schimb, ulterior, Matei Păun s-a îndreptat spre sediul de campanie al lui Nicușor Dan, aflat la câțiva pași distanță de locul de întâlnire al oamenilor politic.

Amintim că Nicușor Dan a spus că Matei Păun nu a donat niciun leu pentru campania sa și nu s-a implicat deloc în candidatura pentru un nou mandat la șefia Bucureștiului, panourile sale publicitare sunt de la o firmă cumpărată de Păun de la o bancă de stat rusească și recent, paparazzi MediaFLUX l-au surprins pe controversatul afacerist în discuții aprinse cu șefa de campanie a edilului, Ema Prisca, cea care l-a ajutat și în 2020 să câștige fotoliul de edil al Bucureștiului.

”Nu mi-a dat bani. Nu vreau să deschid discuția (ruși, Putin). Dacă este orice să mi se reproșeze să mi se reproșeze pe ce am făcut in spațiul public. Dimpotrivă, e cunoscut ce am făcut după ce a început războiul Ucraina, concert caritabil, la Romexpo, sunt cunoscute în spațiul public.Nu trebuie să vin acum să mă justific”, a mai explicat Dan.

În urmă cu câteva zile, Nicușor Dan spunea că Paun  nu se ocupă de campania sa și că se mai vede cu el din când în când, pe la Krapets (o stațiune bulgărească la mare de lângă granița cu România) sau prin Vama Veche.

Nicușor s-a bâlbâit când a explicat câți bani a strâns în campanie

Zilele trecute, actualul primar al Capitalei s-a bâlbâit de-a binelea atunci când a fost întrebat câți bani a primit până acum de la sponsorii săi în campania electorală.

Inedit este faptul că marele cercetător în ale matematicii, care a stat și a rezolvat subiectele de la simulări, s-a blocat câteva secunde bune în timpul declarațiilor oferite presei în niște calcule elementare, în momentul în care a anunțat exact câți oameni au donat și ce sume.

”Trebuie să împărţim între precampanie şi campanie, pentru că în precampanie lucrurile sunt reglementate într-o măsură relativ mică de Legea finanţării partidelor (..) În precampanie, am primit aproximativ 2,1 milioane de lei, adică 400.000 de euro, din care 100.000 de euro de la USR şi restul de aproximativ 310.000 de euro de la cetăţeni… (nr. în acest moment edilul s-a blocat și a început să calculeze) prin donaţii de la cam 3.000 de oameni, toţi cetăţeni români care au donat”, a spus Nicuşor Dan în conferinţa de presă, dând impresia că fiecare dintre cei 3.000 de oameni au donat fiecare puțin peste 100 de euro pentru a ajunge la această sumă.

Mai mult, a precizat despre cheltuielile din precampanie că ”au fost de ordinul 180.000 pe panotajul stradal şi între 150.000 şi180.000 de euro publicitate online, adică postări pe Facebook, iar sondajele şi cercetări socus-grupuri vreo 30.000 de euro, restul fiind diverse servicii”.

”Fiecare candidat are voie să folosească pentru poziţia de primar al municipiului 660.000 de lei, pe care intenţionez să îi împrumut şi statul dă această sumnă înapoi tuturor candidaţilor care fac 3%. Pentru moment, am împrumutat de la banca la care am cont o parte din această sumă”, a mai afirmat primarul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: