Mazăre, pregătit de război. Documente devastatoare pentru procurorii DNA

Radu Mazăre cere instanţei supreme revocarea controlului judiciar dispus în cazul său în dosarul locuinţelor “Henri Coandă”, pe motiv că procurorii DNA ar fi folosit, ca probatoriu, şi documente legate de Elan Schwartzenberg, în ciuda “condiţiilor imperative” impuse de magistraţi din Liechtenstein.

Primarul Radu Mazăre a declarat anterior că are “documente devastatoare” pentru DNA, primite de la Ministerul Justiţiei din Liechtenstein şi pe care le va depune la ICCJ, iar în baza acestora va cere ridicarea controlului judiciar în dosarul în care este acuzat că a luat mită de la Avraham Morgenstern.

“Am o veste devastatoare pentru ăştia de la DNA: nişte documente devastatoare pe care le depun la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi eu şi Ministerul Justiţiei din România am primit documentul din partea Ministerului Justiţiei din Liechtenstein şi o să-l depunem la Înalta Curte săptămâna aceasta, când o să cer ridicarea interdicţiei de părăsirea a ţării”, a spus joi, 2 octombrie, edilul.

În documentele  obținute de jurnaliștii mediafax se arată că avocaţii primarului Constanţei consideră ca fiind “fără precedent” faptul că “toate care au fost administrate în legătură cu Radu Mazăre (…) sunt nule de drept ca urmare a faptului de necontestat că procurorii români au încălcat condiţiile imperative impuse de judecătorii din Liechtenstein cu privire la utilizarea documentelor din cauza lui Elan Schwartzenberg în dosarul prezent”.

Apărătorii lui Mazăre spun că procurorii români ar fi comis neregului în aplicarea comisiei rogatorii, context în care Ministerul de Justiţie din Liechtenstein a notificat instituţia omoloagă din România.

“Procurorii români au extins urmărirea penală faţă de Radu Mazăre şi pentru alte fapte care nu au fost iniţial avute în vedere la momentul solicitării comisiei rogatorii «uitând să ceară permisiunea judcătorului din Liechtenstein de a utiliza aceste documente în cazul în care apare o modificare a consideraţiilor juridice asupra faptelor» (…). Deşi puteau să o facă, procurorii români nu au înţeles să solicite noi comisii rogatorii pentru încuviinţarea de la judecătorul din Liechtenstein a utilizării documentelor”, se mai arată în cererea lui Mazăre.

În acelaşi document, demersurile anchetatorilor sunt descrise drept “o încercare abuzivă de umilire publică” a lui Radu Mazăre.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL