McDonald’s pierde dreptul de a folosi denumirea „Big Mac” pentru burgerii de pui în UE, după un proces de 17 ani 

Sursa foto: unsplash

O hotărâre a Curții Europene de Justiție pune capăt unei lupte juridice de 17 ani între lanțul irlandez Supermac’s și rivalul global McDonald’s pentru utilizarea mărcii „Big Mac” pentru burgerii de pui.

Multinaționala fast-food fondată în SUA și-a pierdut dreptul de a folosi numele „Big Mac” în UE pentru burgerii de pui, informează The Guardian.

Decizia Curții Europene de Justiție (CEJ) pune capăt unei lupte juridice maraton de 17 ani a operatorului irlandez Supermac împotriva rivalului său global. Un purtător de cuvânt al Supermac a spus că lanțul are, de asemenea, un caz similar pe rol în Marea Britanie, care, dacă va avea succes, ar putea duce la o extindere pe piața britanică.

Lupta legală a început în 2007, când Supermac a încercat să-și înregistreze numele în UE ca marcă comercială pentru restaurante, cu scopul de a se muta în restul Europei, determinând McDonald’s să se opună cererii Supermac’s pentru nume și logo.

McDonald’s a susținut că numele era prea asemănător cu burgerii Big Mac și ar provoca confuzie în rândul clienților, câștigând o victorie parțială în 2016, când Supermac’s a primit marca comercială pentru numele restaurantului său, dar nu pentru multe alimente și băuturi.

În anul următor, lanțul irlandez fondat în 1978 în Ballinasloe, Galway, a depus o cerere la Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) pentru a pune capăt utilizării exclusive a termenului „Big Mac” de către McDonald’s.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: