Meciul Belgia – Suedia, oprit definitiv după atacul de la Bruxelles

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Meciul Belgia – Suedia, din preliminariile Euro-2024, a fost oprit definitiv după atacul de la Bruxelles, când mai mulţi suedezi au decedat.

Cel puţin doi dintre ei au murit în urma atacului. Victimele erau suporteri suedezi care veniseră să îşi susţină echipa naţională împotriva Belgiei în preliminariile Euro 2024, după cum a confirmat premierul belgian. Incidentul a avut loc în centrul oraşului în jurul orei locale 19,00. La faţa locului au fost trimişi ofiţeri de poliţie şi a fost instituit un perimetru de securitate. O anchetă a fost deschisă şi este gestionată de Procuratura Federală pentru Terorism.

Meciul a fost întrerupt după ce s-a prelungit pauza (scor 1-1). Jucătorii suedezi au refuzat să reia jocul. Crainicul stadionului a cerut publicului să nu părăsească stadionul din motive de siguranţă. RTBF, care transmitea meciul, a trecut la o ediţie specială pentru a transmite ultimele informaţii despre atac.

Imaginile surprinse de un locuitor din zonă arată un bărbat purtând o jachetă portocalie fluorescentă şi o cască albă, ţinând în mână o armă de război. Acesta a coborât de pe un scuter şi a tras mai multe focuri de armă în mijlocul străzii. Mai multe persoane s-au refugiat în holul de intrare al unei clădiri, iar agresorul le-a urmărit, trăgând din nou în hol, inclusiv asupra unei persoane aflate la pământ. Mai multe videoclipuri ale presupusului suspect, aflate încă pe reţelele de socializare, fac referire la Statul Islamic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL