METEO Un nou val de aer polar lovește România. Avertismentul ANM

Ninsoare
Sursa foto: Pixabay

Un nou val de aer polar lovește România în weekend. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a spus cum va fi vremea în următoarele zile. Se anunță un nou episod de vreme rea în țara noastră.

„Vineri vom avea din nou o ușoară creștere a temperaturilor, până la 15…16 grade, pentru ca sâmbătă și duminică din nou să consemnăm o scădere semnificativă, o răcire semnificativă cu doar 2 până la 9 grade Celsius la nivelul maximelor, iar duminică chiar maxime mai coborâte, de -5 până la 5 grade Celsius.

Valori ale cantităților de precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, 15…20 de litri, în timp ce la munte vorbim de ninsori predominante asociate și cu intensificări ale vântului și cu rafale de 80-90 km/h”, a explicat directorul ANM la Antena 3 CNN.

De asemenea, specialistul a avertizat că în weekend este posibil să predomine, în cea mai mare parte a țării, precipitațiile și să se înregistreze din nou lapoviță și ninsoare nu numai în zona montană înaltă, ci și în zonele mai joase de relief

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL