Medici chirurgi de la Spitalul din Târgu Jiu renunță la gărzi în semn de protest față de conducere

Sursa foto: Freepik

Cinci medici chirurgi de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu anunță că vor renunța la gărzi începând din luna septembrie, invocând lipsa susținerii conducerii unității medicale față de medicul care a operat-o pe femeia care era, de fapt, însărcinată în nouă luni. De asemenea, ei reclamă condițiile improprii în care se desfășoară activitatea chirurgicală în spital.

Conform gorjexpress.ro, șeful Secției de chirurgie, Claudiu Soare, va renunța complet la gărzi, în timp ce chirurgii Valentin Neagu, Constantin Barbu, Sorin Stăniloiu și Adrian Ciprian Sterie vor asigura doar gărzile obligatorii.

Motivația lor se bazează pe absența sprijinului din partea conducerii unității medicale în ceea ce privește medicul Constantin Barbu, cel care a efectuat operația femeii diagnosticată cu hernie, deși aceasta era însărcinată în nouă luni.

Pe lângă aceasta, ei afirmă că activitatea chirurgicală de urgență este desfășurată în condiții necorespunzătoare, cu timpi mari de așteptare pentru investigațiile imagistice și analize, personal calificat lipsind din sălile de operații, iar consultațiile pentru pacienții din ATI fiind refuzate uneori, ceea ce îi determină să nu mai dorească să își asume responsabilitatea.

De asemenea, medicii invocă „linșajul mediatic” la care pot fi supuși, chiar și atunci când nu sunt prejudiciați pacienții, ci dimpotrivă, pacienții sunt mulțumiți de modul în care au fost tratați, dar vinovăția este atribuită lor.

O femeie care era, de fapt, însărcinată în luna a noua a fost diagnosticată cu eventrație la Spitalul din Târgu Jiu și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Femeia în vârstă de 35 de ani, care nu știa că este însărcinată și s-a prezentat la spital cu dureri abdominale, a născut o fetiță. Reprezentanții spitalului au declarat că eventrația era reală și că operația era necesară, iar femeia a afirmat că nu era însărcinată și era sub tratament cu anticoncepționale.

Femeia susține că nici ea nu știa de sarcină, deoarece lua pastile anticoncepționale și avea menstruație în acel timp. Ea povestește că a fost șocată când s-a trezit după operație și i s-a spus că a născut o fetiță. „Am zis: Nu, am două fetițe, nu înțelegeam ce… a zis că am născut o fetiță. Am rămas șocată, impresionată, cum să am o fetiță, pentru că eu tot ziceam că am două, nu realizam. Eu am două fetițe gemene acasă”, explică ea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL