Meloni lasă deschisă decizia privind preşedinţia Comisiei Europene

Giorgia Meloni
Sursa foto: Facebook / Giorgia Meloni

Premierul de dreapta al Italiei, Giorgia Meloni, doreşte să aştepte nominalizarea oficială din partea Partidului Popular European (PPE), formaţiune conservatoare din Parlamentul European, înainte de a lua o decizie cu privire la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, relatează dpa.

„Propunerea ţine de competenţa PPE, iar când va fi gata, vom face evaluările noastre”, a declarat Meloni sâmbătă, la finalul summitului G7 în sudul Italiei.

Ea a spus că este important ca Italia să fie luată în considerare în „mod corespunzător” în cadrul noii Comisii.

PPE, un grup de partide conservatoare de pe continent, a obţinut cele mai bune rezultate la alegerile europene de duminica trecută. Acesta doreşte ca actualul preşedinte al Comisiei, Ursula von der Leyen, să primească un al doilea mandat de cinci ani la Bruxelles.

Cu toate acestea, este nesigur că politiciana conservatoare germană ar obţine suficiente voturi din partea actualilor săi susţinători din Parlamentul European dacă ar fi nominalizată de şefii de stat şi de guvern din UE. Prin urmare, s-ar putea să fie nevoită să se bazeze pe voturile din partea partidului de extremă dreapta al lui Meloni, Fratelli d’Italia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: