Membrii comunității LGBT îl susțin pe Dominic Fritz pentru încă un mandat

Membrii comunității LGBT din Timișoara au declarat că îl vor susține pe Dominic Fritz pentru încă un mandat. Ei vor vota pe 9 iunie pentru primarul USR, „deoarece ne-a sprijinit tot timpul”.

Sub protecția anonimatului, aceștia au declarat pentru un ziar local din Timișoara că Frtiz merită votul lor, pentru că e primul primar care le-a aprobat să organizeze „parada gay” în oraș, dar le-a acordat și fonduri, prin intermediul Centrului de proiecte din subordinea Primăriei, pentru diverse acțiuni de promovare a valorilor acestei comunități.

Până la învestirea lui Fritz în funcția de primar al Timișoarei, comunitatea LGBT nu se manifesta în oraș, nu avea acțiuni de promovare și nici parade organizate.

În 2021, a fost organizat primul Festivalul Pride TM, dedicat minorităților sexuale, pe o durată de 9 zile, în care au fost organizate acțiuni sportive, o expoziție de fotografie, precum și dezbateri. La acea dată, membri ai asociaților susținătoare a drepturilor acestei comunități spuneau că în Timișoara sunt „mai vizibili și mai vocali”.

În 2022, a fost organizată „prima paradă Pride în Timișoara”, eveniment la care membrii comunității au mărșăluit prin oraș.

USR a susținut foarte vocal evenimentul de la acel moment, ba, mai mult, apropiații primarului chiar au participat și ei la paradă. Consilierul local USR, Răzvan Stana, declarat:

„A fost foarte multă lume şi foarte mulţi tineri. Sunt pentru prima dată la o astfel de manifestare şi mi se pare ceva foarte viu, colorat şi vibrant. Nu aş vrea să se creadă că am venit pentru voturi, cum vin politicienii de obicei, chiar am venit să susţin această manifestare. Chiar e un lucru bun care se întâmplă, e în spiritul toleranţei şi în spiritul Timişoarei!”.

În 2023, în Timișoara, s-a organizat evenimentul „Luna istoriei LGBTQIA+”. La acel moment, presa locală din oraș a criticat dur faptul că, în cadrul evenimentului, au fost făcute proiecții pe clădirea Operei din Timișoara, simbol al Revoluției. Primarul Fritz a dat aprobare și a ajutat din nou cu fonduri publice, prin intermediul Centrului de Proiecte Timișoara, ca manifestările organizate să se desfășoare cu succes.

Proiecție pro-homosexualitate pe fațada clădirii Operei (voceatimisului.ro)

Toate aceste acțiuni făcute de-a lungul timpului au dus la creșterea cotei de simpatie a primarului USR, Dominic Fritz, în rândul comunității LGBT, iar pentru acest motiv aceștia îi vor acorda susținerea pentru ca Timișoara să rămână la fel de deschisă comunității și să se poată organiza și alte evenimente în anii viitori.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: