Meniul de care au avut parte invitații la recepția lui Nicușor Dan la Cotroceni. Preparate „suveraniste”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

După ceremonia oficială de depunere a jurământului în fața Parlamentului și preluarea mandatului de președinte, Nicușor Dan a organizat o recepție în Sala Unirii într-un mod autentic românesc.

Printre invitații la ceremonie au fost membrii ai Guvernului, foști șefi de stat, reprezentanți ai Casei Regale, europarlamentari, diplomați și oficiali ai principalelor instituții publice, conform Cancan.

Meniul nu a fost unul deloc extravagant, a fost tradițional, simplu, pe placul românilor.

Antrenul a fost unul bogat, cu brânzeturi românești, salată de vinete, humus, legume proaspete (ardei, ciuperci, ceapă, dovlecei și roșii), dar și mezeluri.

Felurile principale au fost tot cu notă tradițională, fiind sarmale, de post și cu carne, pastramă de berbecuț, păstrăv la grătar, ciocănele de pui, somon la cuptor și fasole bătută cu ciolan afumat. Porțiile au fost generoase, air decorul unul minimalist.

La desert, invitații au fost răsfățați cu macarons, amandine, eclere cu ciocolată, negrese și prăjituri cu fructe.

Pe lângă mâncare, invitații au fost serviți cu whisky, vinuri românești, vin spumant, coniac, vermut, dar și sucuri naturale, apă minerale și băuturi carbogazoase. Meniul de la bar a fost și cu băuturi alcoolice, cât și non-alcoolice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: