Mesaj al sindicatelor de Ziua Mondială a Muncii Decente: E timpul pentru a creşte salariul

Bani
Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) şi Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” (CNS „Cartel ALFA”) transmit vineri un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Muncii Decente, în care arată că este timpul pentru a creşte salariul, pentru a uşura presiunea enormă asupra lucrătorilor şi a gospodăriilor lor din cauza inflaţiei.

Sindicatele afirmă că prea mulţi lucrători nu câştigă suficient pentru a trăi cu demnitate, iar sistemele de protecţie socială inadecvate şi subfinanţate amplifică inegalitatea socială şi sărăcia iar Ziua Mondială a Muncii Decente este o ocazie de a reaminti rolul esenţial al sindicatelor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, pentru salarii echitabile şi pentru drepturile lucrătorilor într-o economie în evoluţie şi cu spectrul unui nou val de politici de austeritate”.

”Cu ocazia Zilei Mondiale a Muncii Decente din acest an, 7 octombrie,  Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) şi Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” (CNS „Cartel ALFA”) transmit un mesaj comun, subliniind importanţa crucială a asigurării de locuri de muncă decente şi venituri echitabile pentru lucrători. Declarăm împreună, alături de sindicatele din toată lumea, că „E timpul pentru a creşte salariul” pentru a uşura presiunea enormă asupra lucrătorilor şi a gospodăriilor lor din cauza inflaţiei”, transmit cele două confederaţii, prin liderii Igor ZUBCU Preşedinte al CNSM şi Bogdan Iuliu HOSSU Preşedinte al CNS „Cartel ALFA”.

Sindicatele arată că ”valoarea reală a salariilor a ajuns la niveluri atât de scăzute, încât familiile se luptă să supravieţuiască”.

Citește mai mult AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: