Mesajul secretarului de stat al DRRM din cadrul Guvernului României de Ziua Independenței Republicii Moldova

„De Ziua Națională a Republicii Moldova, transmit tuturor cetățenilor din stânga Prutului un prietenesc LA MULȚI ANI și cele mai bune gânduri și sentimente atât din partea mea, cât și a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova”. Așa începe mesajul de felicitare a secretarului de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, transmis cu ocaziei Zilei Independenței Republicii Moldova, marcată în această duminică, 27 august.

„Republica Moldova trece astăzi printr-o etapă deosebită a existenței sale europene și este vizibil pentru toată lumea că eforturile de racordare reală la spațiul geografic, istoric, spiritual și cultural al Europei generează zilnic rezultate. Ziua Națională este întotdeauna un moment de bilanț, un moment în care ambițiile și planurile de dezvoltare își găsesc locul potrivit în mentalitatea unei societăți care își dorește cu adevărat să-și găsească locul în istoria și geografia europeană. România este și va rămâne pe deplin angajată în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova, pentru că doar așa vom continua să facem lucruri bune împreună. Prin foarte multă muncă, prin curaj, determinare și claritate, toate planurile care se fac astăzi la Chișinău pot și trebuie să fie încununate de succes! La mulți ani, Republica Moldova!”, a continuat Adrian Dupu.

Ziua Independenței este ziua națională a Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991. La 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova și-a declarat independența, devenind un stat-membru al ONU.

Ziua Independenței este celebrată anual, pe data de 27 august. În această zi, președintele țării ține un discurs public, oficialii depun flori la Statuia lui Ștefan cel Mare și este organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL