UPDATE Meteo. ANM anunță temperaturi caniculare în aproape toată țara

caniculă / ANM
Sursă foto: ANM

UPDATE 11:30

Prognoza specială pentru intervalul 03.08.2023 ora 10:00 – 05.08.2023 ora 10:00
Zona Municipiului București

„Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36-37 de grade, joi (3 august) și în jurul valorii de 39 de grade, vineri (4 august). Temperaturile minime vor fi de 19-22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. ”, conform Administraţia Naţională de Meteorologie.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

 

Știre inițială

Judeţele din vestul, sudul şi sud-estul ţării se află sub atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat pe parcursul zilei de joi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 25 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Vineri, valul de căldură se va extinde şi intensifica în toată ţara.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: