METEO Vremea azi, 18 mai 2024. Temperaturile cresc în cea mai mare parte a țării. Zonele în care va ploua

vremea / meteo
Sursa foto: Anton Darius / Unsplash

Sâmbătă, 18 mai, se încălzește în cea mai mare parte a țării. O să plouă în nord, în nord-est, în centru și la munte. În rest avem o zi destul de însorită și un vânt mai activ în ținuturile estice.

Maximele pleacă de la 15 grade pe litoral și ajung la 26 de grade în vestul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim soare, vreme bună, poate și o ploaie rapidă în unele zone. Vântul devine mai insistente. Tempraturile rămân modeste la malul mării, dar urcă până la 24…25 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună, soare cu nori, poate și o ploaie de scurtă durată. Vântul prinde putere și aici, iar temperaturile urcă până la 22…23 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina nu vorbim deloc despre ploi. O să avem vreme frumoasa toată ziua, dar temperaturile scad față de vineri, când au fost 25…26 de grade. Sâmbătă maximele se opresc la 22 de grade, iar la noapte vor fi în jur de 6 grade în această zonă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi foarte plăcută, cu soare și temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. Vântul nu pune probleme, iar în Maramureș se ating vreo 26 de grade.

Vremea rămâne caldă și în vestul României, pe unde se vor înregistră 25…26 de grade. După prânz vin și ceva averse, în special în Banat. Vor fi și descărcări electrice și se pot strânge 15 litri de apă pe metru patrat. Cerul se degajează după lăsarea nopții.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: