Șoferii care achiziționează o mașină la mâna a doua, trebuie să verifice dacă mașina a avut kilometri dați înapoi pentru a evita eventuale fraude. Care sunt cele mai fiabile metode de a face acest lucru.
Șoferii care achiziționează o mașină la mâna a doua, trebuie să se asigure că autoturismul este într-o stare bună, mai ales în ceea ce privește aspectele tehnice.
Manipularea kilometrajului unei mașini este o practică frauduloasă utilizată de unii vânzători necinstiți pentru a obține mai mulți bani pentru un vehicul care, de fapt, a parcurs o distanță mult mai mare și poate avea probleme ascunse.
Dan Babu de la „Mașina Potrivită”, a prezentat un videoclip în care explică metodele prin care putem verifica dacă o mașină a avut kilometri dați înapoi și care sunt riscurile asociate achiziționării unui astfel de vehicul.
Prima metodă, cunoscută și sub numele de „metoda băbească”, constă în examinarea principalelor elemente din interiorul mașinii, cum ar fi uzura volanului, a schimbătorului de viteze, a pedalelor sau a scaunului șoferului.
Cu toate acestea, această metodă nu este întotdeauna precisă sau universal valabilă, deoarece aceste elemente pot fi ușor înlocuite sau recondiționate.
A doua metodă implică utilizarea unui tester specializat, însă și aceasta poate fi influențată de numeroase variabile, precum modul în care fiecare mașină înregistrează datele de deplasare și de tipul testerului folosit.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News