Mihaela Săhlean: Mulți oameni sunt triști pentru că fac lucruri pe care le detestă

SVETS, PEXELS

Pornind de la știrea potrivit căreia 32.000 de copii de clasa a VIII-a au renunțat să mai meargă la liceu, Mihaela Săhlean, invitata primei ediții din acest an a emisiunii Sănătate, tuturor! a vorbit despre cele mai noi terapii cu rezultate în probleme care par fără soluție.

„Important este ca un om să aibă un anumit prag al conștiinței și să dorească (să vindece, să rezolve o problemă). Niciodată nu vei putea face terapie cu o persoană care nu este motivată. Cum să o trezești? Un terapeut nu poate să trezească în pacient motivații. Nu poți veni la terapie bazându-te pe motivația, pe dorința mamei sau soției sau iubitei sau oricărei alte persoane. Trebuie să fie o motivație intrinsecă, destul de puternică. Doar atunci lucrurile se declanșează și funcționează. Nu poți să te duci doar ca să bifezi ceva. E ca atunci când o persoană se duce la muncă să îndeplinească niște sarcini fără nicio tragere de inimă. Sunt atât de mulți oameni triști pentru că fac foarte multe lucruri împotriva voinței lor, pe care nu le vor, pe care le detestă sincer. Sau sunt triști pentru că iau contact cu oameni pe care îi detestă sau cu care nu vor să aibă nicio legătură”, afirmă psihologul.

Și atunci, completează realizatoarea emisiunii, răspunsul este să găsești cumva resurse în tine și să nu mai faci lucruri pentru că trebuie, ci pentru că vrei.

Într-adevăr, spune invitata Mihaelei Tatu, e important să crezi în tine sau pur și simplu să se fi umplut paharul. Atunci se declanșează ceva în tine, încheie Mihaela Săhlean, psiholog clinician principal.

Urmărește ediția completă, aici.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu,  este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL