Bogdan Stoica: Avem F35-uri. Cum procedăm

Bogdan Stoica

Gata, ne-am aranjat. Ne-am luat „efuri” de-alea scumpe, topul topului, că nu ne face pe noi 7 miliarde de dolari, mai tundem de păduri un munte, mai cedăm o mină de litiu, mai vindem niște terenuri prin Deltă, că ratele-s decente, hai, că se poate.

Trebuia să luăm. A luat și Cehia. A plătit mai mult, dar le va primi mai repede, că na, se știe că cehii vor să ne dea peste nas. Și Polonia și-a luat „efuri”, dar plătește mult mai puțin decât noi, pentru că își va fabrica singură muniția, ca săraca.

Chiar aveam nevoie. Fără „efuri”, dacă intrăm în război cu Rusia, va trebui să ne batem cu tancuri pe care nu le avem, să săpăm tranșee de care ne e lene, să pierdem batalion după batalion apărând Focșaniul, or, se știe, noi nu avem prea multe batalioane, plus că militarii români se cară din armată cu viteza maximă.

Mai trebuie să vorbim cu băieții de la magazia de pe Aeroportul Kogălniceanu, să nu mai lase kerosenul în soare și să strice motoarele avioanelor, cum am pățit în 2022, de-a fost nevoie să inventăm povestea unui furt care nu a avut loc.

Și cu piloții de „efuri” trebuie să vorbim. Eventual să le dăm ceva la negru, peste ce e în contract. Că ne-am luat blindatele vieții, PiraniaNuștiuCum, și am pus pe ele sergenți-șoferi plătiți cu trei mii de lei net, normal că s-au transferat pe autocare care duc turiști profesioniști în Suedia să fure și ei, ca oamenii, din portofele de bogați. Poate să le angajăm nevestele la radar, ca să mai facă un ban și să nu-i mai sune mereu: „Unde ești? Sigur? Mie mămica mi-a zis altceva. Ia intră pe video, hahaleră!”

Iar coaliția trebuie să discute cu ușile închise, de urgență. Să vedem ce firmă PSD face hangarele, ce firmă PNL toarnă șapa pentru pistă, cine face mentenanța la roți, cine face cateringul la piloți. Să iasă totul ca-n Dubai. Iar kerosenul – ca să fie treaba sigură – să vină de la Crevedia, de la frații ăia. Știe Stănescu, să se ducă Ambasada SUA la el, să vadă ce și cum.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: