Mihai Constantin, despre campania Calificăm România în „Visa Waiver”

Sursă foto: gov.ro

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a declarat joi, despre campania Calificăm România în „Visa Waiver” că există o fereastră de oportunitate fără precedent, care stă însă deschisă până pe 30 septembrie, anul acesta. Guvernul face astfel un apel, împreună cu ambasada americană la Bucureşti, către cetăţenii români care au orice tip de viză americană valabilă sau au avut una care a expirat de cel mult patru ani de zile, că aplice pentru reînnoirea vizei de tip B1 sau B2.

Mihai Constantin a anunţat după şedinţa de Guvern o campanie de informare care poate aduce României includerea în programul american „Visa Waiver”, Calificăm România în „Visa Waiver”, prin care cetăţenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite.

”Există o fereastră de oportunitate fără precedent, care stă însă deschisă până pe 30 septembrie, anul acesta. Pe scurt, este un apel din partea noastră, a guvernului, dar şi al ambasadei americane la Bucureşti, către cetăţenii români care au orice tip de viză americană valabilă sau au avut una care a expirat de cel mult patru ani de zile şi apelul este: Aplicaţi pentru reînnoirea vizei dumneavoastră de tip B1 sau B2”, a arătat Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a afirmat că ”viza va fi eliberată fără a mai trece prin procedura consulară de interviu”.

”Reînnoirea acestor vize va reduce pragul de refuz al eliberării de vize sub pragul de 3%, care este ultimul criteriu tehnic înainte ca ţara noastră să fie inclusă în Programul Visa Waiver, prin votul Congresului de la Washington”, a completat Constantin.

Reprezentantul Executivului a subliniat că este operaţională de foarte puţin timp şi pagina de internet dedicată acestei campanii – calificamromania.ro, în care orice cetăţean român de pe planetă poate să afle mai multe informaţii şi mai multe detalii despre acest program.

”Cancelaria Prim-Ministrului a realizat şi un videoclip de conştientizare şi informare, care a fost urcat pe pagina calificamromania.ro. (..) Este important ca mesajul să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni care se găsesc în categoriile eligibile menţionate, pentru că numai împreună calificăm România în Programul Visa Waiver. calificamromania.ro”, a mai afirmat Constantin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: