Mihai Constantin, despre modificările legislative referitoare la hărţuirea sexuală

Sursa foto: X

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a afirmat că Ministerul Educaţiei trebuie să colaboreze cu Ministerul Justiţiei pentru a prezenta, în sedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, o soluţie de act normativ în legătură cu gestionarea cazurilor de hărţuire sexuală.

Mihai Constantin a fost întrebat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă a fost luată o hotărâre legislativă în privinţa cazurilor de hărţuire sexuală, aşa cum anunţase premierul Marcel Ciolacu săptămâna trecută.

”Este un subiect de mare interes. Au stârnit şi revoltă şi alt gen de emoţie publică cazurile recente la care ne gândim cu toţii, fără îndoială, şi în urma angajamentului luat de către premier, în şedinţa de Guvern de astăzi (joi – n.r.), Ministerul Educaţiei a venit cu o notă de informare şi, având în vedere că sarcina şi expertiza erau la ministerul de resort, vreau să punctez că, în coordonare cu ministerul, cred că acum câteva minute a fost difuzat un comunicat de presă referitor la această informare. Pot să vă spun însă că, în timpul şedinţei de astăzi, în urma analizei acestei informări, care a fost generată de o şedinţă a unui grup interministerial din 6 august, din care au făcut parte şi Ministerul Justiţiei, şi Ministerul Afacerilor Interne, şi instituţia rectorilor din România, s-a ajuns la concluzia că Ministerul Educaţiei trebuie să colaboreze cu Ministerul Justiţiei pentru a prezenta o soluţie de act normativ în şedinţa de Guvern săptămâna viitoare”, a afirmat Mihai Constantin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: