Ministerul Finanţelor: Moody’s reconfirmă ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă

Ministerul Finanţelor
Sursa foto: Ministerul Finanţelor

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt, precum şi perspectiva stabilă.anunţă sâmbătă Ministerul Finanţelor, care precizează că, în opinia agenţiei, economia României va înregistra o creştere de 2% în anul 2023, respectiv de 3,2% în 2024 şi 3,5% în 2025.

 

”Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat în data de 03 noiembrie 2023 ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3 pentru datoria pe termen lung şi P-3 pentru datoria pe termen scurt, precum şi perspectiva stabilă. Confirmarea ratingurilor reflectă, în opinia agenţiei, perspectivele robuste de creştere pe termen mediu ale României, susţinute de fondurile alocate de Uniunea Europeană şi fluxurile de investiţii străine directe”, transmite Ministerul Finanţelor.

 

„Vedem că cele mai respectate agenţii de rating din lume reconfirmă stabilitatea economică a României. După Fitch şi S&P, Moody’s vine cu o nouă confirmare a faptului că Guvernul actual a luat măsurile necesare şi corecte pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizelor recente, precum şi pentru asigurarea unor finanţe publice sustenabile.

Angajamentul nostru pentru buna guvernare şi reformele economice, a condus la această perspectivă din partea agenţiilor de rating. Este un anunţ care contribuie la menţinerea unui climat economic favorabil, la reducerea costurilor de finanţare şi la promovarea investiţiilor în ţara noastră. Cu toate acestea, este important de subliniat că, în ciuda acestei veşti pozitive, mai avem foarte mult de muncă.

Nevoia de a continua reformele şi măsurile care asigură consolidarea fiscal-bugetară rămân priorităţile Ministerului Finanţelor, pentru a promova dezvoltarea economică durabilă şi a securiza investiţiile din fonduri europene” , a declarat ministrul Marcel Boloş.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: