Mihai Daraban: Există un interes aparte al investitorilor pentru a dezvolta centrele universitare

Foto: Forumul Oamenilor de Afaceri Constanta

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, prezent la Forumul Oamenilor de Afaceri de la Constanţa, a declarat că realizările Universității „Ovidius” subliniază rolul instituției în atragerea investițiilor în regiune.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, gazda evenimentului, a organizat o nouă întâlnire a Forumului Oamenilor de Afaceri, joi,14 decembrie 2023.

Evenimentul s-a desfăşurat sub tema „Universitatea – catalizator de dezvoltare socio-economică”, iar printre participanţi s-au numărat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi CCINA Constanţa, Mihai Daraban, rectorul Universităţii „Ovidius”, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, dar si oamenii politici din regiune.
A fost subliniat rolul Universității Ovidius din Constanța, acela de catalizator al dezvoltării socio-economice din regiune, fiind prezentate, totodată, rezultatele proiectelor demarate și realizate prin intermediul parteneriatului cu mediul de afaceri și cu autoritățile publice locale.

La aceasta întâlnire, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, a prezentat, în premieră, macheta proiectului University Park – un parc tematic cu o suprafață de 2.3 ha, amplasat în fața corpului A al campusului Universitar, prevăzut cu amfiteatru în aer liber, hub expozițional, terenuri de sport, piste pentru biciclete și food court.

Referitor la nivelul de finanțare a proiectelor derulate de Universitatea Ovidius din Constanța, Mihai Daraban, președintele CCIR, a punctat faptul că aceste realizări subliniază rolul universității în atragerea investițiilor în regiune, în contextul în care există un interes aparte al investitorilor cu privire la nivelul de dezvoltare a centrelor universitare din zonele vizate.

De altfel, președintele CCIR, Mihai Daraban a susținut de mai multe ori faptul că nu trebuie să ne bazăm doar pe stat să atragă și să valorifice fondurile europene, iar singură șansă pentru atragerea acestor investiții ar fi o fiscalitate redusă.

„Orice măsură pe fiscalitate afectează mediul de afaceri, fie că vorbim despre cetățeni, cei cu facilități din domeniul construcțiilor sau IT, tot mediul de afaceri va fi lovit, pentru că forța de muncă va dispărea, va pleca, și cel care va suferi la final este angajatorul”, declara Mihai Daraban, in urma cu cateva luni, pentru PS News.

Referitor la regiunea Constanța părerea președintelui CCIR este că „Sectorul naval este un sector profitabil, iar muncitorii din sectorul naval ar trebuie să beneficieze de facilități fiscale.

În încheierea evenimentului, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, a apreciat importanța parteneriatului între educație, cercetare, inovare și mediul de afaceri în vederea creșterii interesului tinerilor de a rămâne și de a profesa, după terminarea studiilor, în Constanța.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: