Militarii în rezervă şi poliţiştii de penitenciare anunţă proteste ale celor 2 partide aflate la guvernare

Sursa foto: Pexels

Militarii în rezervă şi poliţiştii de penitenciare anunţă că vor protesta, marţi, în faţa sediilor centrale ale PSD şi PNL. Aceştia reclamă că au fost ”minţiţi” şi ”umiliţi”, cerând ”dreptul la un trai decent, la demnitate şi la onoare”.

Protestul este programat marţi, începând cu ora 11.00, la sediile centrale ale PNL şi PSD.
”Acest protest vine ca răspuns la eşecul actualei clase politice de a actualiza pensiile militare cu solda de grad a personalului activ, promisiune care a fost amânată în mod repetat, fără justificare. Protestatarii sunt revoltaţi şi de comentariile recente făcute în spaţiul public de Marcel Ciolacu, care au exacerbat şi mai mult tensiunile dintre rezerviştii militari şi establishmentul politic. Poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare nu «urlă cu nesimţire», ci îşi cer în mod democratic, dreptul la un trai decent, la demnitate şi la onoare”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, marţi, de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).
Membrii Federaţiei îi acuză pe ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi pe secretarul general al PSD, Paul Stănescu, de ”manipulare şi dezinformare a poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”.
”Întâlnirea promisă cu Marcel Ciolacu si cu Nicolae Ciucă a fost o strategie politică ieftină de tergiversare în identificarea unor soluţii la problemele rezerviştilor. Nici până la data protestului, cei doi lideri politici nu au avut curajul să se întâlnească cu reprezentanţii celor care «au urlat cu nesimţire» la porţile partidelor PSD şi PNL”, se arată în documentul citat.
Totodată, membrii sindicatului anunţă că, la începutul lunii octombrie, mii de poliţişti, militari rezervişti şi poliţişti de penitenciare vor organiza proteste la sediile Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Finanţelor, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Interne ”pentru a-şi face auzite vocile şi pentru a li se îndeplini cererile”.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: